Geslaagde boeklancering voor Nayohmé

6 december 2022
Geslaagde boeklancering voor Nayohmé
Foto: Koektrommel Studio

Afgelopen vrijdag 2 december, stond de Tilburgse Nayohmé, MusicAllFactory alumna, op het podium van Factorium Cultuurmakers om haar debuutbundel ‘Genoeg’ te lanceren. Vergezeld door jazzpianiste en vocaliste Pau Li Liem en rock duo Doc’s Lobby (beiden afkomstig uit Tilburg), gaf Nayohmé een stevige draai aan het soms wat stoffige karakter van poëzie.

Twee podia tegenover elkaar met daar tussenin het publiek, dat was de setting van de avond. Elke keer werd je weer verrast waar je moest kijken. Bij twee spoken word stukken kwamen de podia bij elkaar.

Afwisseling
De afwisseling tussen de kwetsbare, soms macabere poëzie stukken en de stevige rockmuziek, zorgden voor een interessant samenspel van de avond. De rockers van Doc’s Lobby wisten een sterke indruk achter te laten met z’n tweeën en lieten daarmee horen dat ze een naam zijn om rekening mee te gaan houden.

Het boek

Openhartige speech
Aan het eind van de show, sloot Nayohmé af met een openhartige speech waarin ze vertelde over de totstandkoming van haar gevoelige, persoonlijke bundel. Er volgde een hard applaus. Waarna ze het stokje overdroeg aan goede vriendin en DJ Hannah, die een zeer verdienstelijk debuut maakte aan de draaitafel.

Modern
Een zeer geslaagde lancering voor Nayohmé die liet zien dat uitersten soms prachtig hand in hand kunnen gaan. En poëzie absoluut geen stoffig of ingewikkeld karakter hoeft te hebben, maar modern, duister, muzikaal en intens kan zijn.

Bundel te koop
Nayohmé’s bundel is te koop in haar webshop voor €17,50 en bij boekhandels Livius de Zevensprong en Giannotten Mutsears in Tilburg.

Koop de bundel

Instagram Nayohmé

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief