Factorium heropent deuren

18 mei 2021
Factorium heropent deuren
Categorie: Dansmakers, Factorium, MusicAllFactory, Muziekmakers, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Factorium Cultuurmakers mag weer open vanaf woensdag aanstaande (19 mei)!

Oh wat heeft het lang geduurd, maar we zijn ontzettend blij om jullie weer te mogen verwelkomen! Hierbij informeren we jullie over de spelregels die Factorium volgt.

De Rijksoverheid zegt m.b.t. cultuuronderwijs:
• Voor kinderen tot en met 17 jaar geldt: groepslessen en repetities in groepsverband (maximaal 30 personen) zijn toegestaan.
• Voor personen vanaf 18 jaar geldt: individuele beoefening mag. Of in groepsverband met maximaal 2 personen. Dit is exclusief een docent. In de ruimte mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld: in een ruimte kunnen maximaal 15 tweetallen oefenen of repeteren, exclusief docent. 
• Mensen houden 1,5 meter afstand, behalve als dit niet kan voor het uitoefenen van de activiteit. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij dansen.
• Er mag geen publiek aanwezig zijn.
• Reserveren & registratie (deelnemers staan ingeschreven) en gezondheidscheck (aan de receptiebalie) zijn verplicht.

Factorium hanteert de regels als volgt: je mag muziek, theater, dans, musicallessen geven in een groep (ook vanaf 18 jaar tot 30 mensen in een ruimte) mits je de deelnemers (vanaf 18 jaar) in tweetallen laat werken en de 1,5 meter probeert te handhaven.

Ruimte: De 30 mensen per ruimte wordt niet gedefinieerd naar het aantal vierkante meters. Factorium hanteert hierbij het gezond verstand: zorg ervoor dat je met elkaar de 1,5 meter afstand kunt waarborgen. Werk op de vloer in tweetallen. 

Douches en kleedkamers blijven gesloten.

De regel Geen Publiek betekent: dat ouders hun kinderen afzetten en weer ophalen.

Zingen: Bij de huidige besmettingsgraad (5.000 nieuwe besmettingen per dag) wordt de kans te groot gevonden dat een besmettelijke persoon meedoet aan een koorrepetitie en daarmee (vele) anderen kan besmetten. Om die reden heeft het OMT geadviseerd om niet te zingen in groepsverband totdat het risiconiveau gedaald is naar het niveau ‘waakzaam’ (minder dan 1.200 nieuwe besmettingen per dag). Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat in groepsverband gezongen mag worden. Individueel en in tweetallen zingen (exclusief een docent) is wel toegestaan.

Wat blijft: draag binnen een mondkapje (buiten de lokalen en kantoren), houd steeds 1,5 meter afstand en was en/of desinfecteer regelmatig je handen; daarvoor zijn alle faciliteiten in het Factorium gebouw voorhanden. En heb je klachten? Laat je testen.

Wij wensen iedereen weer veel plezier bij Factorium Cultuurmakers!

Foto: Cloakture Photography

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief