Factorium Covid-19 protocol

26 mei 2020
Categorie: Actingfactory, Classicfactory, Dancefactory, Factorium, Musicalfactory, Popfactory, Specialfactory, Urbanhouse

- update1 juli 2020 - 

Versoepelingen Hoofdgebouw
> Aan- en afmelden is niet meer nodig
> Kleedkamers zijn weer toegankelijk
> Cursisten kunnen zelf naar lokaal/studio gaan en worden niet meer buiten opgehaald
> Theater- en danscursisten mogen ongeacht leeftijd volgens RIVM weer samen kunst(en) maken

Let op!
>
Routing / eenrichtingsverkeer geldt nog steeds
> Alcohol dispensers blijven beschikbaar (gebruik ze!)
> Ouders mogen hun kinderen afzetten maar verblijven, tijdens de les, liever niet bij Factorium
> Cursisten komen hooguit 10 minuten voor hun les binnen
> Er geldt nog steeds een 1,5 meter afstand tussen cursist(en) en docent

Theaterzaal
> Maximum aantal bezoekers tijdens live-stream: 22
> Maximum aantal bezoekers zonder live stream: 30
> Er geldt geen restrictie voor kinderen/jeugd en volwassenen op podium
> Plaatsen in de zaal moeten vooraf gereserveerd worden 

Dans | Theater | M4U 
> Binnen dansen en theatermaken in groepen - ongeacht leeftijd - is weer toegestaan. Communicatie hierover volgt via de docent(e).  

Muziek
> Er mag weer met volledige ensembles gerepeteerd worden. Blazers en zangers moeten minstens 2 a 3 meter afstand houden, er komen nog nadere richtlijnen vanuit RIVM.

 -----------------------------------------------

- Update 20 mei 2020 - 

Veiligheid van de cursisten en medewerkers staat bij Factorium altijd voorop. Zeker in Corona tijden.
Dat kan betekenen dat sommige dingen anders moeten worden gedaan dan je bij ons gewend bent. Om dat helder te maken voor iedereen hebben we een protocol opgesteld op basis van de RIVM-richtlijnen en het protocol zoals dat door de landelijke branchevereniging Cultuurconnectie voor cultuureducatie is opgesteld.

Wat gaan we anders doen als gevolg van de Covid-19 maatregelen?

Routing: 1-richting
In het hoofdgebouw is een strakke 1-richting-routing aangelegd. De nieuwe route wordt met behulp van vloerstickers en routeborden aangegeven. Het is niet toegestaan om van de route af te wijken.
Voor mindervaliden geldt dat onder begeleiding kan worden afgeweken van de verplichte route indien nodig.
INSTRUCTIE VIDEO 

Inschrijving verplicht voor deelname
Wanneer je dit seizoen 2019-2020 bent ingeschreven als cursist bij Factorium heb je “een afspraak” met je docent om lessen te volgen op een bepaalde plaats en tijd. Daarom werken we op basis van afspraken. Cursisten kunnen enkel deelnemen wanneer de docent vooraf afspraken met hen daarover heeft gemaakt. Zij komen op tijd of maximaal 10 minuten voor aanvang van de les – dus niet eerder - om de maximaal toegestane personencapaciteit in het gebouw te kunnen handhaven. De cursist komt bij voorkeur alleen. Indien dit niet mogelijk is, dan maximaal 1 ouder/begeleider per cursist.

Bij binnenkomst altijd melden
Bij binnenkomst dient de cursist, en indien van toepassing de begeleider, zich te melden bij de receptie voor registratie (presentielijst check) en zal een gezondheidsvraag worden gesteld. De ouder/begeleider kan plaatsnemen in de foyer. Het is niet toegestaan om te wachten op de gang/bij het leslokaal.

Verblijfsduur
Kleedkamers en douches in het gebouw zijn gesloten. Kleed je thuis om.
Cursisten worden verzocht om na de les het gebouw te verlaten volgens de 1-richting routing.   

Hygiëne maatregelen
De toiletgroepen zijn aangepast. Er is één was-unit beschikbaar voor gebruik. Verder zijn de toiletten voorzien van papieren tissues en desinfecterende zeep. Bij de wastafels hangen instructieposters.

Op centrale- en goed bereikbare- plaatsen in de gangen van het hoofdgebouw is er desinfecterende vloeistof in dispensers beschikbaar zodat je op ieder moment je handen kunt reinigen.

Iedere docent beschikt over desinfecterende middelen en doekjes om te reinigen op elke locatie.

Tevens worden er de komende periode meer schoonmaakdiensten uitgevoerd. Beheerders maken extra schoonmaakrondes met aandacht voor deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen.

Medewerkers & partners
Alle medewerkers van Factorium hanteren de richtlijnen van het RIVM en houden zich aan het Factorium Covid-19 protocol. Zij zijn geïnstrueerd en zijn bekend met de nieuwe spelregels. Daar waar nodig zullen ze cursisten wegwijs maken of evt. aanspreken op ongepast gedrag.

Andere locaties dan het hoofdgebouw
We zijn in gesprek met de beheerders van alle gastlocaties waar Factorium werkt zoals Goirle, Berkel Enschot, Reeshof en vele andere locaties. We spreken over de veiligheidsvoorzieningen en (on)mogelijkheden om de activiteiten geleidelijk aan weer te kunnen hervatten. Het is op dit moment niet gemakkelijk te voorspellen hoe lang het duurt voordat alle lessen en cursussen (al dan niet met specifieke aanpassingen) op de andere locaties weer “op vlieghoogte” zijn. Houdt daarvoor onze website in de gaten. 

Vanaf 25 mei
We beginnen met individuele lessen.
Alle cursisten worden tijdig per emailbericht door de docent geïnformeerd over de startdatum van de lessen en de richtlijnen (groepsgrootte, aangepaste tijden, voorzieningen, maatregelen…etc.) die door Factorium worden gehanteerd.

Het gebouw is geopend voor cursisten (instrumentaal/zang) indien nodig mét een begeleider en kantoorpersoneel.

Vanaf 2 juni
Herstart groepslessen op afspraak met de docent.
Herstart presentaties in het Factorium theater volgens de richtlijnen.
Het gebouw is enkel geopend voor cursisten en indien nodig een begeleider en kantoorpersoneel.

Vanaf 2 juni voorstellingen en presentaties
Op basis van de huidige richtlijnen mogen maximaal 30 personen in de theaterzaal (spelers & publiek). Factorium maakt tevens gebruik van het streamen via internet van presentaties.

Vanaf 1 juli voorstellingen en presentaties
Op basis van de dan geldende richtlijnen mogen maximaal 38 personen plaats nemen op de tribune en mogen – afhankelijk van het type activiteit – een beperkt aantal mensen gebruik maken van het podium. Factorium maakt tevens gebruik van het streamen via internet van presentaties.

Note mbt klimaatbeheersing hoofdgebouw
De Dansstudio’s beschikken over een inblaassysteem van buitenlucht dat via een filter verwarmd of gekoeld de dansstudio’s ingeblazen wordt. Er is geen sprake van recirculatie. De lucht die afgezogen wordt gaat rechtstreeks naar buiten.

Ook in de muzieklokalen wordt de buitenlucht gefilterd en verwarmd of gekoeld ingeblazen in de lokalen. De aanwezige recirculatie in het centrale systeem is dichtgezet.  

Horeca
In goed overleg met onze partner Prins Heerlijk hebben we de intentie om op korte termijn ook onze horecavoorziening binnen alle geldende spelregels weer te openen. Informatie hierover volgt. 

Algemene richtlijnen RIVM
Factorium volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid en Gemeente Tilburg met betrekking tot het coronavirus in Tilburg. Mochten aanwijzingen vanuit het RIVM onverhoopt wijzigen, dan worden er tijdig passende maatregelen getroffen. Meer info hierover is te vinden de site van RIVM   

VOOR IEDEREEN GELDT
Was je handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Geen handen schudden
Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

VOEL JE JE NIET LEKKER?
Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of een temperatuurverhoging hebt.

Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten en ben je welkom bij Factorium.

Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer.

Contact
Mocht je nog vragen hebben, neem contact met ons op via info@factorium.nl of 013 5354055.

Wij wensen iedereen – zoals altijd - veel plezier en een leerzame tijd bij Factorium.
Zing – Vecht - Huil - Bid – Lach – Werk - en Bewonder! 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief