Kanonnenvoer-kernvoorstelling-workshops-terugblik

30 juni 2022
Kanonnenvoer-kernvoorstelling-workshops-terugblik
Categorie: Onderwijs

De uitgestelde voorstellingen en verwerkingsworkshops rondom de kernvoorstelling Kanonnenvoer hebben eindelijk plaats gevonden. En wat was het een succes! Zeker voor herhaling vatbaar.

Maar liefst 34 groepen van dertien basisscholen in het PO en SO hebben een voorstelling in de Schouwburg bezocht en verwerking op school aangeboden gekregen. 

Kanonnenvoer is gebaseerd op het bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf. De voorstelling is gemaakt door jeugdtheatergezelschap Het Laagland uit Sittard.

Wat heb ik vandaag op mijn bordje gehad?

kanonnenvoer-3.jpg
Onder het mom "Wat heb ik vandaag op mijn bordje gehad?" werden de multidisciplinaire workshops gegeven door een drama- en muziekdocent. Zij vertoonden tegelijkertijd hun muzikaal-dramatische en culinaire kunsten in het, daarvoor tijdelijk ingerichte, restaurant ‘Schots en Scheef’.

Reactie van een leerkracht over de leerlingen: De kinderen vonden de workshop erg leuk! Ze vonden het fijn dat ze veel mochten doen en niet te lang achter elkaar hoefden te luisteren. Ook vonden ze het fijn dat ze in groepjes konden zitten waarin ze zich veilig genoeg voelden om lekker gek te doen!

Reactie van de leerkracht zelf: Ik vond het leuk om te zien dat mijn leerlingen zoveel durfden en deden. Jullie zorgden ervoor dat iedereen een aandeel had in de workshop en dat iedereen zich veilig voelde. 

Reactie over de combinatie van disciplines drama en muziek: Jullie hebben ervoor gezorgd dat de kinderen helemaal meegetrokken worden in het verhaal. Dat was erg leuk om te zien! Omdat we zelf ook muziek geven op school, durfden de kinderen al snel van zichzelf te laten horen. De combinatie vond ik erg leuk!

Reactie over de organisatie: Het was fijn geregeld. Ik als leerkracht kon lekker meegenieten en hoefde niet veel te regelen en te doen. Top!

Of er nog verbeterpunten zijn: Ik had het idee dat we nog wel even door konden gaan. Misschien kan er iets meer tijd ingepland worden voor de workshop!

Dank aan Anke, Karin en Marcel voor de ontwikkeling van de workshops en aan hen drietjes met medewerking van Cobi, Mark, Marleen en Rebecca in de uitvoering.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief