Brabant Maatjes bezoekt Factorium tijdens tocht door Tilburg

3 februari 2022
Brabant Maatjes bezoekt Factorium tijdens tocht door Tilburg
Categorie: Factorium

Dertig eenzame jongeren van Brabant Maatjes kregen afgelopen zaterdag een rondleiding door het grote gebouw van Factorium. Van de studio’s tot aan het theater, overal mochten ze een kijkje nemen.

Door middel van een rondleiding, gegeven door Bram Reiniers van de afdeling Marketing en Communicatie, maakten de leden van Brabant Maatjes kennis met het gebouw en het aanbod. De 31-jarige Esther Merks zingt graag en vond het daarom erg leuk om een kijkje te mogen nemen. “Vooral als ik zag en hoorde dat mensen muziek aan het maken waren.”  Bryan: “Bram vertelde heel enthousiast, dat maakte dat veel leden Factorium de leukste locatie vonden.” 

Oproep op Twitter

De groep ontstond in 2019, toen Bryan Vreijsen (29) zich dagelijks alleen voelde en een oproep plaatste op Twitter. “Het was toen helemaal niet bespreekbaar, het ging vaak vooral over eenzame ouderen.” Door de vele reacties richtte hij Brabant Maatjes op, zodat jongeren in heel Brabant elkaar kunnen vinden. Inmiddels telt de groep 1200 leden.


Elke twee à drie weken wordt er een activiteit georganiseerd. “Denk aan een wandeling, bingo of een terrasje pakken. Zo willen we jongeren bij elkaar brengen.” Afgelopen zaterdag was het een nieuwjaarstocht door Tilburg, op zoek naar hotspots waar jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar elkaar kunnen ontmoeten. “Zo gingen we naar Kattencafé de Spinnerij, de LocHal, V39 van R-Newt én dus Factorium.”

 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief