Behind-The-Scenes bij POPCORN de Solo's deel 2

2 februari 2022
Behind-The-Scenes bij POPCORN de Solo's deel 2
Categorie: Factorium, Specialfactory

Deze week mochten wij backstage een kijkje nemen bij de repetities van Popcorn de Solo’s. Met nog een week de tijd om de puntjes op de 'i' te zetten, zijn de spelers van Popcorn druk bezig. 

Popcorn de Solo's is een diverse voorstelling met kunstzinnig spelers met een verstandelijke beperking die op zaterdag 27 november te zien is in het Factoriumtheater. Tijdens deze voorstelling laten zij hun eigen verhalen zien aan het publiek.

Het belangrijkste aspect tijdens deze voorstelling is dat iedereen de kans krijgt om te laten zien wat zij hebben geleerd en gedaan. Hun talent ‘ontpopt’ tijdens de shows letterlijk als popcorn.

Deze keer mochten wij de repetitie van de solo van Dowie van Ingen bijwonen. Zijn solo vertelt zijn eigen, zelf geschreven verhaal. Aan het einde van zijn repetitie hebben wij de kans gekregen om Dowie en coach Meta de Zeeuw een aantal vragen te stellen. Dowie omschrijft popcorn als : "Beginnende mensen die iets willen laten zien en uiteindelijk kunnen groeien tot een groep mensen waar publiek voor komt kijken en die het leuk vinden om deze mensen te zien, wat ze doen en wat ze hebben geleerd." Coach Meta heeft de afgelopen periode als een heel bijzonder proces ervaren: “Het is een heel levensverhaal wat je in een notendop vorm geeft.” 

Natuurlijk waren wij benieuwd naar wat het publiek kan verwachten tijdens Popcorn waarop Dowie antwoordde: “Het publiek kan zien hoe een persoon zich kan voelen, dat je mag zijn wie je bent en dat het niet uitmaakt wat je hebt of wat je doet in je leven, als je maar gelukkig bent.”

Check hier de video:

Ben je benieuwd naar Popcorn de solo’s? Kom dan 27 november naar de voorstelling!

Meer info en tickets

Foto: Stadsfotograaf Angelique Cornelissen

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief