Kinderboekenweek: Wè wilde laoter wòrre

15 september 2021
Kinderboekenweek: Wè wilde laoter wòrre
Categorie: Onderwijs

Op donderdag 16 september 2021, tijdens de inspiratieavond voor de Kinderboekenweek (georganiseerd door Bibliotheek Midden Brabant en CiST), gaat het nieuwste Kènderkwèèklied in première.

Het afgelopen schooljaar kon het Kènderkwèèkfestival helaas niet doorgaan. In plaats daarvan is er nu een dialectlied gemaakt in het thema van de Kinderboekenweek. Het lied heet 'Wè wilde later wòrre' (Wat wil je later worden) en is gratis beschikbaar voor alle (Tilburgse) basisscholen. De strekking van het lied is dat je van alles kunt worden en dat je daar niet voor naar het buitenland hoeft. Sterker nog: je kunt in Tilburg ook iets gaan doen wat nergens anders kan. Er komen in het lied locaties voor die de leerlingen van afbeeldingen moeten herkennen en kunnen vinden in de plattegrond van Tilburg.

'Wè wilde laoter wòrre' is hier te downloaden:

Wè wilde laoter wòrre 

In de map vind je geluidsbestanden met en zonder zang; karaokeversies; de bladmuziek; een werkboekje met de liedtekst en twee opdrachten; een knipblad met pictogrammen van de locaties die in het lied voorkomen in ons eigen Tilburgse lettertype.

Kènderkwèèk
Kènderkwèèk is een jaarlijks dialectliedjesfestival voor de basisschoolgroepen 6, 7 en 8 dat wordt georganiseerd door de Stichting Tilburgse Taol en Factorium Cultuurmakers. Op de festivaldag voeren de deelnemende scholen elk twee liedjes uit.

Schooljaar 2021-2022 wordt er weer een regulier Kènderkwèèk festival gehouden. Dit festival is op woensdagochtend 13 april 2022 in het Factoriumtheater. In de twee maanden daarvoor bereiden de deelnemende scholen hun twee liedjes voor en krijgen gastlessen van inspirerende docenten. Interesse om mee te doen?

Inschrijven kan op www.kenderkweek.nl en daar is ook meer informatie te vinden.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief