Factorium opent deuren op Woningsdag

21 april 2020
Factorium opent deuren op Woningsdag
Categorie: Danshuis, Factorium, MusicAllFactory, Muziekhuis, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Koningsdag is, normaal gesproken, een feestelijke familiedag met activiteiten voor jong en oud. Een dag vol muziek en dansjes in de hele stad. Vanuit een kleedje, onder een boom of parasol laten kinderen en volwassenen aan voorbijgangers zien en horen wat ze in hun mars hebben. Van eenvoudige akkoorden, klassieke noten, moderne liedjes tot musicalmedley ’s of zelfs dans- of theateracts; iedereen pakt zijn podium op Koningsdag.

In 2020 is Koningsdag omgedoopt tot Woningsdag; een feestdag thuis.
Factorium Podiumkunsten pakt de gelegenheid aan om de deuren open te zetten. Niet de deuren van het hoofgebouw aan het Koningsplein maar de voordeuren van cursisten en docenten. Op Woningsdag gaan verschillende cursisten en docenten van Factorium in hun eigen voordeur een mini uitvoering of openbare repetitie geven. Ze gebruiken hun eigen voordeur als tijdelijke mini podium om na al die weken thuis oefenen zonder publiek, eindelijk weer van zich te laten horen. 
Geniet van elkaars talent, gewoon vanuit huis! 

Oproep voor cursisten en docenten Factorium
Wie doet er mee en staat op 27 april in zijn eigen voordeur met een mini uitvoering of openbare repetitie? Laat van je horen en deel jouw fijnste noten of je mooiste bewegingen met jouw eigen buurt.  We nodigen iedereen uit om tussen 11.00 – 16.00 uur zijn momentje in eigen deuropening te pakken. Vanuit een open raam of balkon kan natuurlijk ook.
Deel jouw mini uitvoering of openbare repetitie met #woningsdagtilburg en #factorium zodat we alle uitvoeringen kunnen verbinden op social media.

Let op!
Doe alleen mee of met leden van jouw gezin. Speel niet met een ensemble of band, hier is op straat geen plek voor. Hou publiek en omstanders op afstand en zorg dat ze op gepaste afstand van elkaar blijven. Mocht het te druk worden rondom jouw voordeur, eindig jouw uitvoering en vraag mensen om door te lopen. Kondig jouw uitvoering niet aan, het is een verrassingsoptreden.

Fotocampagne
Bram Reiniers (marketing en communicatie) en huisfotograaf William van der Voort gaan op 27 april op pad door Tilburg om zoveel mogelijk leden van de Factorium Familie vast te leggen. Wil je ook op de foto?
Meld je vóór 25 april aan via b.reiniers@factorium.nl, Bram neemt daarna contact met je op.

Op deze foto
Factorium docente Hadwych Peters oefenent met haar gezin in de eigen deuropening. Fotocredits: William van der Voort

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief