Showcases Compositie wedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble, 2e ronde

28 oktober 2021, 19:30 uur - 22:00 uur
(gratis)
Showcases Compositie wedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble, 2e ronde
#Factorium#Muziekhuis
Locatie: Factorium Theater, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg

Ook dit jaar reageerden weer veel jonge componisten op de oproep om een compositie te maken voor de jaarlijkse compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble en BNNVARA. Zij componeerden een eigen stuk op het thema van dit jaar: LAAT JE HOREN! Wat wil jij de wereld vertellen? Waar maak jij je druk over, waar verbaas jij je over en hoe klinkt dat? Leef je uit en laat je fantasie de vrije loop!

Deze week zullen bijna zestig jonge componisten hun talent laten horen en zien in vier steden in Nederland. Op donderdag 28 oktober voeren de winnaars van Zuid Nederland hun eigen compositie uit in Factorium, Tilburg. Zij doen dat samen met het jong Nederlands Blazers Ensemble, jongNBE.

Na afloop kiest de jury zes winnaars. Zij gaan met ervaren arrangeurs aan de slag om hun compositie te (leren) bewerken voor het NBE. En wie weet staat een van deze jonge componisten straks met het NBE in het Nieuwjaarconcert in Het Concertgebouw in Amsterdam…

Meer informatie:  www.nbe.nl

Entree is gratis.

Let op!
Het Factoriumtheater kent 259 stoelen die vanaf 25 september weer allemaal bezet mogen worden voor presentaties, concerten en voorstellingen. Hiervoor geldt dat iedere bezoeker vanaf 13 jaar een geldig CTB kan overleggen. Wanneer je dat niet kunt, wordt toegang tot de theaterzaal helaas geweigerd. Meer info over ons corona protocol vind je hier.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief