POWERPLAY!

18 juni 2022, 14:00 uur - 17:00 uur
POWERPLAY!
#Factorium#Theaterhuis

Factorium Cultuurmakers presenteert:

Jongerentheaterfestival POWERPLAY !!!

Bij Factorium maken we jongerentheater. Niks geen flauw kinderspel, maar voorstellingen die zowel inhoudelijk als theatraal iets te zeggen hebben. Voorstellingen die belangrijk zijn, ook voor volwassenen.

Dit jaar kun je op zaterdag 18 juni genieten van het keiharde werk van drie groepen tijdens het Jongerentheaterfestival POWERPLAY. Dus komt dat zien!

Het programma:

De middag is verdeeld in 3 blokken. Je koopt altijd een kaartje voor een heel blok óf voor alle voorstellingen. Tijdens blok 1 blijft het publiek in de zaal zitten voor beide voorstellingen, dus ook tijdens het ombouwen naar een nieuw decor. Blok 2 is helaas helemaal uitverkocht, maar gelukkig wordt de voorstelling nog één keer gespeeld! Koop daarom snel je kaarten!

  Voorstelling Aanvang Einde
Blok 1 Het verhaal van de clowns - Hidde Brouwers 14:00 15:40
  Dit is totaal niet de voorstelling... - Aafje Dohmen    
       
Blok 2 JEMOEDER - Jens Akkermans- UITVERKOCHT 16:30 17:10
       
Blok 3 JEMOEDER - Jens Akkermans 17:30 18:10

 

Het verhaal van de clowns

Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat er naast de mens nog een ander wezen ontstond dat erg op de mens leek. Namelijk: de clown. Althans, in deze wereld ontstond de clown. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of deze wereld dezelfde is als jouw wereld. Het zou heel goed kunnen. Hoe dan ook, is er één belangrijk verschil tussen een mens en een clown. Dat is namelijk: de buik. 

  • Spel: Djamila Assoumanou, Elena Geller, Evie van den Dool, Isa van Linschoten, Katelijne Jonkers, Marleen van den Bosch, Raf Witte, Rojana Fatingan en Zon Donze
  • Tekst: Tessa Milou van der Bijl
  • Regie: Hidde Brouwers

 

Dit is totaal niet de voorstelling die we hadden gemaakt maar wel de voorstelling die we spelen

Acteren. Is dat eigenlijk niet egoïstisch? Je gaat op een podium staan, laat iedereen schaamteloos naar je kijken en ook nog voor je klappen. Belachelijk eigenlijk, of niet? Acht jonge acteurs besluiten om die reden hun oude voorstelling niet te gaan spelen. In plaats daarvan mag het publiek ter plekke kiezen waar het nieuwe stuk over moet gaan. Vanaf nu gaan ze proberen om helemaal in dienst te staan van jou, het publiek.

Maar of dat nou zo’n goed idee is…?

  • Spel: Faye Westen, Fleur Ketellapper, Jona van den Brand, Kacey Hendriks, Miesje Gross, Minou Meuwissen, Roelant Verwey en Tim Versteijnen
  • Tekst: Jorg van den Kieboom
  • Regie: Aafje Dohmen

 

JEMOEDER

Ze worden eens goed uitgelicht: langs de randen de vriendinnen en vrienden, nichten en neven, klasgenoten, meegesleepten, en in het midden : de volwassenen. Daar zitten ze dan. De ouders.

  • Tekst: Sofie Tseng
  • Regie: Jens Akkermans
  • Spel: Martijn Gijselhart, Margriet van Besien, Nina van Waes, Sam Willemen, Ischa Both, Finn Ewertz, Fieke Pellikaan, Benthe Groenland, Binah van de Laar, Niki Jalali, Evi Meijer, Mikko Stoll, Jelle Nijs

 

Tickets

 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief