Koninklijke Harmonie Orpheus X Tilburgs Mannenkoor La Renaissance

23 maart 2024, 20:00 uur - 22:30 uur
€5,- (betalen bij aankomst)
Koninklijke Harmonie Orpheus X Tilburgs Mannenkoor La Renaissance
#Factorium#Muziekhuis

Op zaterdagavond 23 maart vindt er in de Theaterzaal van Factorium een bijzondere ontmoeting plaats tussen twee Tilburgse muziekverenigingen: Tilburgs Mannenkoor La Renaissance en Koninklijke Harmonie Orpheus.

Het Tilburgs Mannenkoor La Renaissance werd opgericht in 1911. Vanaf het begin heeft het koor een belangrijke plaats ingenomen in het muziekleven van Tilburg en daarbuiten.

La Renaissance opent deze avond het concert met een rijk geschakeerd programma met Variaties op Schuberts Die Forelle en werken van Verdi, Lovland, Keel, Ravenal, Beethoven, Dostal, Rogers & Hammerstein en Vangelis. Na de pauze gaat Koninklijke Harmonie Orpheus onder leiding van Hardy Mertens op reis naar het land van de rijzende zon: Japan! Het muzikale jaar 2024 staat in het teken van het concours in november. Orpheus gaat daar onder andere een stuk spelen van de componist Hiroshi Oghuri: Shin-Wa, een ‘mythe voor blaasorkest’.

Geheel in stijl speelt Orpheus nog twee werken van Japanse componisten, Intermezzo van Horoshi Hoshina en Voyage van Satoshi Yagisawa. Afgesloten wordt met de Three Dance Episodes van Leonard Bernstein.

Tilburgs Mannenkoor La Renaissance en Koninklijke Harmonie Orpheus hopen u te ontmoeten!

Waar: Factorium Theater
Wanneer:
zaterdag 23 maart, 20.00 uur
Wie:
0-99 jaar
Prijs:
€5,- (betalen bij aankomst)

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief