Kindermuziekdag 2023

2 juli 2023, 10:00 uur - 14:15 uur
€5,- (retour bij aanwezigheid)
Kindermuziekdag 2023
#Factorium#Muziekhuis

Tijdens de kindermuziekdag leer jij een instrument bespelen, zingen of rappen in één dag. Ook leer je een stukje aan van het nummer dat je samen gaat spelen met anderen bij het slotconcert in de Concertzaal tijdens Tilburg On Stage!

Voor alle disciplines geldt: inschrijfbedrag van €5,00 krijg je terug bij aanwezigheid op de dag zelf. Workshop 10-12 uur, slotconcert (open voor publiek) 13.00-13.30 uur.

Spelen in een orkest
Hoe leuk is het om in ‘n echt orkest te spelen! Je kiest team blaasinstrument (met een docent van orkest L’Aventure Musicale) óf team strijkinstrument met een docent van het Factorium Strijkorkest. Met je team oefen je de basis van je instrument.
Ook leer je een stukje aan van het nummer dat jullie samen spelen bij het slotconcert in de Concertzaal.

Spelen in een orkest

Rappen
Rapper Zeno (Kevin Biemans) leert jou de beste beats. Ritme en tekst zijn allebei belangrijk als je gaat rappen. In deze workshop ga je zelf teksten maken voor je eigen rap. Ook leer je van Kevin een lied dat jullie samen gaan rappen bij het slotconcert in de Concertzaal.

rappen

Zingen
Zingen kan altijd en overal. Maar hoe kan je ook lekker sámen zingen? Zangcoach en dirigent Louise Donkers gaat met jou aan de slag. In deze workshop maak je kennis met zangoefeningen en de verschillende manieren om je stem te gebruiken. Ook leer je van Louise een lied dat jullie samen gaan zingen bij het slotconcert in de Concertzaal.

zingen

Percussie
Leer alles over trommelen en ritme met Cobi Bol! Je speelt op diverse soorten trommels en op melodisch slagwerk: instrumenten waarmee je een melodie kan spelen. Je kan het allemaal uitproberen. Ook leer je een stukje aan van het nummer dat jullie samen gaan spelen bij het slotconcert in de Concertzaal.

percussie

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief