HEAR_ME

26 februari 2023, 14:15 uur
Gratis
HEAR_ME
#Factorium#Danshuis#Specialfactory
Locatie: Factorium Theater, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg

 
Op 26 februari staat 'HEAR_ME' in het Factorium Theater. Deze korte, multimediale dansvoorstelling, waarbij twee entiteiten, ieder uit een andere wereld (een dove en horende danser), op zoek zijn naar een universele taal. Een confrontatie tussen verlangen en een gebrek aan empathie wordt hun uitdaging.

Multimediale techniek
De dansers dragen sensoren waarmee zij licht, muziek en animaties tijdens de performance kunnen aansturen of beïnvloeden. Deze techniek wordt ingezet als een versterkende communicatietool voor doven of slechthorenden. Voor zowel de dansers als voor het publiek een unieke en dynamische beleving.

Een try-out (PoC) met een tweeledig doel: 
1. De dovengemeenschap een podium en ‘stem’ te geven om een brug te slaan tussen de horende maatschappij en de dovengemeenschap. Er bevindt zich helaas nog een te grote maatschappelijke kloof tussen deze twee. 
2. Een leercurve voor de producenten van deze voorstelling, met als doel te komen tot een volwassen dansvoorstelling in de Nederlandse theaters, festivals en schouwburgen.

Reserveren
Reserveer een mooie plek voor de voorstelling door: “Ja, ik ben erbij, dus stuur me voor …. (aantal) bezoeker(s)een gratis entreebewijs”, te mailen via onderstaande button:

Reserveer

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief