Factorium Special: Forever Young

4 juni 2023, 10:30 uur - 14:00 uur
Geannuleerd
Factorium Special: Forever Young
#Factorium

Beleef Factorium! Op zondag 4 juni vieren we Nationale Opa- en Omadag met de unieke Special: Forever Young. Deze Special is genieten voor alle generaties. Factorium verbindt jong en oud door middel van creatie, herinneringen, muziek, verhalen en dans. De ideale gelegenheid om jouw (groot)ouders, buurvrouw of oom te trakteren op een uniek uitje!

Gedurende deze dag staan melancholie en ouder worden centraal. In de ochtend kun je meedoen aan één van de inspirerende workshops. Vervolgens neemt presentator, improvisator en theaterdocent Peer de Graaf je als zingende curator mee op een theatrale rondleiding door het 'Museum Melancholia'.  Dit museum bestaat uit gebruiksvoorwerpen met bijzondere herinneringen van bezoekers, welk voorwerp ga jij meenemen voor het museum?

Fluitconcert Tilburg Cowboys
 Tilburg Cowboys zal het Fluitconcert van de Buren laten horen, door middel van opgenomen fluitmelodietjes die in het gebouw te horen zullen zijn.

Lunch
Het is tijdens de Special mogelijk om te reserveren voor de lunch. Op het menu staat een soep+pannekoekenlunch (exclusief koffie/thee). Er wordt rekening gehouden met eventuele diëten/intoleranties. De lunch is vegetarisch en er wordt rekening gehouden met alle leeftijden. 

WORKSHOPS
In de ochtend van de Special kan deelgenomen worden aan één van de onderstaande workshops/sporen. Alle workshops zijn inclusief een rondleiding door Museum Melancholia en het fluitconcert.

1. Spoor groen: Workshop Interactieve Dansvoorstelling
Leeftijd: 50+, (klein)kinderen van alle leeftijden toegestaan
Niveau: geen ervaring vereist
Duur: 45 minuten
Prijs: €11,- p.p., €9,- p.p. voor een duo-ticket. Gratis met de Kunstenkaart.

Zou je graag weer eens bewegen en jezelf weer kind voelen, maar weet je niet meer waar je moet beginnen? Bezoek dan naar de prachtige interactieve dansvoorstelling ‘Voor even weer leven’. Met dans en livemuziek word je uitgedaagd om deel te nemen. 

Mobiliteit vormt geen uitdaging bij deelname. (Klein)kinderen en (eventuele) verzorgers zijn ook van harte welkom!


2. Spoor rood: Workshop DJ

Leeftijd: 50+, (klein)kinderen vanaf 8 jaar toegestaan
Niveau: geen ervaring vereist
Duur: 90 minuten
Prijs: €11,- p.p., €9,- p.p. voor een duo-ticket. Gratis met de Kunstenkaart.

Altijd al meer willen leren van het DJ-vak? In jouw tempo kun je in deze workshop alles leren over het mixen van elektronische muziek. Een perfecte bezigheid om samen met je (klein)kind of verzorger aan deel te nemen.

Schrijf je snel in, vol=vol!


3. Spoor geel: Workshop Billie Bob Kunstmix

Leeftijd: 50+, (klein)kinderen van 5-10 jaar toegestaan
Niveau: geen ervaring vereist
Duur: 90 minuten
Prijs (enkel per duo): €9,- p.p. Gratis met de Kunstenkaart.

Samen met de échte verhalenhond Billie Bob (hij blijft aan de lijn en is allergie-vrij) en onder leiding van drama docente Lieve van Tuijl word je meegenomen in een spannend verhaal wat Billie Bob gaat beleven. In dit verhaal staat ouder worden centraal, het is toevallig ook nog eens de échte verjaardag van Billie Bob! Kom jij mee de kaarsjes uitblazen?

Je gaat tekenen, zingen en acteren. 


4. Spoor blauw: Workshop Gospelzang

Leeftijd: 50+
Niveau: geen ervaring vereist
Duur: 90 minuten
Prijs: €11,- p.p., €9,- p.p. voor een duo-ticket. Gratis met de Kunstenkaart.

Gek van zingen? Tilburgs Gospelkoor 'Joyfully Family gospel Choir' neemt je, onder leiding van de immer enthousiaste en
inspirerende Peto Cadmus (bekend van Yama Yama), in deze workshop mee in de klanken van gospel.

Gospel gaat over loslaten, verbinding maken met jezelf een anderen, voor-en nazang, herhaling en improvistatie. Na deze workshop voel je je als herboren!

Tijdens dit evenement worden foto's en video opnames gemaakt. Wanneer u aan dit evenement 
deelneemt, geeft u de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar u op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Voor meer info, check ons privacy statement.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief