Vooropleiding L.O.T.

Heb je een grote liefde voor theater en wil je de mogelijkheden onderzoeken om een theateropleiding te volgen? Dan is de Landelijke Oriëntatie- en vooropleiding Theater (L.O.T.) iets voor jou!

De L.O.T. is een veelzijdig traject waarbinnen de vele facetten van het theatervak worden behandeld. De nadruk ligt zowel op het verbeteren van vaardigheden als een oriëntatie op het werkveld.

We willen je laten zien hoe veelzijdig het theatervak is en bieden daarom een breed scala aan onderdelen aan. De perfecte voorbereiding als je van plan bent om auditie te gaan doen op een theateropleiding.

Hoe ziet een L.O.T dag eruit?
Op 20 zaterdagen van 12.00 – 17.00 dompel je je met een groep gemotiveerde en getalenteerde jongeren onder in alles wat het theatervak te bieden heeft. Iedere zaterdag staat in het thema van 1 of 2 aspecten van theater gegeven door verschillende docenten. Je werkt verdiepend aan o.a. improvisatietechnieken, beweging, tekstanalyse, schrijven en regie. Daarnaast maak je ook kennis met doceren, performance, personageontwikkeling en zang. Ook bezoeken we gezamenlijk een voorstelling en krijg je auditietraining.

We sluiten het L.O.T. seizoen af met een presentatie middag voor publiek waarin de verschillende onderdelen samenkomen.

Docenten van de L.O.T.
Je ontmoet tijdens de L.O.T veel verschillende docenten met hun eigen expertise. Ze zijn super bevlogen om jou de charme van hun vak te laten zien en jou hierbinnen je eigen talent te laten ontdekken. Allen staan ze midden in het werkveld en kunnen je dus als geen ander adviseren en coachen.

Je ontmoet o.a. Tegest Pecht-Guido (beweging), Teun Donders (Personage-ontwikkeling & Tekst), Glenn Markesteijn (Schrijven), Eva Bervoets (Performance), Jens Akkermans (Improvisatie).

Naast de verschillende vakdocenten zul je het gehele traject ondersteund door Jens Akkermans, coördinator van de L.O.T. Individueel en gezamenlijk voer je gesprekken over jouw interesses, talent en ontwikkeling.

Open dagen theaterscholen
In het jaarrooster houden we rekening met de open dagen van de verschillende theaterscholen. Hier krijgt een indruk van de werkwijze en maakt een praatje met docenten en studenten. Laat je inspireren en informeren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Voor wie is de L.O.T geschikt?
We zoeken gemotiveerde en bevlogen jongeren vanaf 16 jaar. Je wilt graag je vak maken van acteren, regisseren, doceren, performen, schrijven of een combinatie hiervan. Belangrijk is dat je al eerder een theatercursus hebt gevolgd.

Toelatingseisen
• Je bent minimaal 16 jaar zijn met een opleidingsniveau van havo, vwo of mbo-4.
• Je hebt al eerder een theatercursus gevolgd

Meer informatie & aanmelding
Heb je interesse in deelname of wil je meer informatie?

Mail: Jens Akkermans (j.akkermans@factorium.nl)

Op zaterdag 7 oktober 12.00 – 17.00 maken we kennis met elkaar. We kijken op deze dag of de L.O.T en jij bij elkaar passen. Na officiële toelating zal de L.O.T starten op 14 oktober en ontvang je het rooster.

 

Vooropleiding L.O.T.

Vooropleiding L.O.T.

Locatie
Hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (12:00 - 17:00 uur)
Lesduur
300 min.
Docent(en)
Diverse Docenten Jens Akkermans
Aantal lessen
20 lessen
Leeftijden
16 - 25 Jaar
Startdatum
14 oktober 2023
Einddatum
13 april 2024
Prijs
675,00 L.O.T.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief