FACTORIUM GOIRLE 

Na het besluit van de gemeenteraad van Goirle in maart 2020 om 300.000 euro te bezuinigen op cultuur werkte Factorium samen met een groep betrokken docenten aan een doorstart voor muziek-, dans- en musicalonderwijs in Goirle. Ondanks de forse bezuinigingen gaan de docenten door en zorgen ze voor de continuïteit van professioneel aanbod in Goirle.

Vanaf september 2020 gaan drie nieuwe Goirlese initiatieven van start, die allen een plek krijgen in cultuurcentrum Jan van Besouw. Hiermee kunnen Goirlese leerlingen – van alle leeftijden – actief blijven genieten van hun lessen en kunnen nieuwe deelnemers aansluiting vinden in een discipline die het beste bij ze past.


DANS
Top-dansdocente Cathelijne de Graaff introduceert F-Fact Dance Company. De nieuwste dansschool van Goirle met een aanbod aan danslessen in diverse stijlen, voor jong en oud!

F-FACT DANCE COMPAnY


MUZIEK
Het tweede initiatief komt van verschillende muziekdocenten. Onder de nieuwe naam MuziGO Muziekschool Goirle realiseren zij een mooi aanbod aan muzieklessen in Goirle. Zowel individuele lessen, ensembles als muzikale projecten (o.a. Blaas-erop-los) worden vormgegeven door de professionele docenten die al jaren muziek laten klinken in het dorp.

MUZIGO


MUSICAL
Onder de noemer Musical-Lab is een derde initiatief gestart waarin het aanbod aan musicallessen een doorstart krijgt. De vertrouwde Factorium docenten continueren de musicallessen waar zoveel Goirlese kinderen, tieners en volwassenen hun musicaltalent hebben ontplooid en gaan ontplooien.

MUSICAL-LAB


Ondersteuning door Factorium

Factorium blijft haar ex-docenten t/m december 2022 ondersteunen in de opbouw naar een zelfstandige praktijk. De nieuwe initiatieven kunnen tot eind 2022 bouwen op de lokale coördinator in dienst van Factorium. Odette Kolen - van de Korput is de verbinder tussen het werk van de docenten, de voortgezette Factorium activiteiten in het onderwijs in Goirle en de (culturele) verenigingen in Goirle.

De nieuwe ondernemers worden door Factorium ondersteund in het maken van gezamenlijke publiciteit, door het beschikbaar stellen van muziekinstrumenten en faciliteiten zoals kopieerapparaten en computers en met de kennis die Factorium in huis heeft op het gebied van o.a. publiciteit, juridisch/fiscale wetgeving en administratieve ondersteuning waar nodig. 

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief