Proefles volgen bij Factorium 

Soms wil je misschien eerst even proberen of een cursus wel goed bij je past. Gelukkig kun je bij heel veel cursussen eerst een gratis proefles* volgen!   

Muziekhuis 

Als je nog twijfelt welk instrument het beste bij je past raden we je aan om eerst mee te doen met de oriëntatiecursus, de muzieksafari, de speel-tuin of de instrumentenproeverij. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt kun je altijd eerst een gratis proefles volgen. Dat gaat zo: 

Individueel instrumentles 

Klik op de proeflesknop onderaan de cursuspagina van het instrument waar je les op wil. Een van onze docenten neemt dan zo snel mogelijk contact op om een gratis proefles van 25 minuten in te plannen. 

Piano, gitaar en viool 

Beginnende cursisten op piano, gitaar en viool krijgen bij Factorium les in groepen (2, 3 of 4 personen). Je schrijft je steeds in voor een blok van 10 lessen. Bij het samenstellen van de groepen houden we rekening met jouw beschikbaarheid en kijken we zo goed mogelijk naar leeftijd en niveau. Er zijn 3 inschrijfmomenten namelijk: 

Blok 1: uiterlijk 13 september 2023 – startdatum de week van 18 september 2023 

Blok 2: uiterlijk 13 december 2023 – startdatum de week van 18 december 2023 

Blok 3: uiterlijk 27 maart 2024 – startdatum de week van 2 april 2024  

In de week voor de inschrijfdeadline is er een mogelijkheid om gratis proefles te volgen. Gebruik daarvoor de proeflesknop in het blauwe blok.  

Cursussen 

Bij korte cursussen (10 weken of minder) is het alleen mogelijk om een proefles te volgen tijdens de eerste les. Als je je later aanmeldt voor een proefles moet je wachten tot het nieuwe blok start. 

Bij langere cursussen (11 weken of meer) kun je het hele jaar door een proefles volgen. 

*Een gratis proefles is een vrijblijvende proefles. Als je niet over gaat tot inschrijving wordt de les niet in rekening gebracht. Wil je na je eerste proefles nog een andere proefles volgen? Dan wordt die wel in rekening gebracht. Per proefles geldt een tarief van € 20,00 voor iedereen t/m 18 jaar en € 30,00 vanaf 19 jaar. 

De gratis proefles geldt alleen voor inwoners van de gemeente Tilburg. Woon je buiten deze gemeente, dan kun je uiteraard ook een proefles volgen maar dan geldt er een tarief van € 40,00. 

Danshuis

Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen om te kijken welke stijl bij jou past.

Theaterhuis

Bij het theaterhuis geldt dat de eerste les bij aanvang van de cursus een proefles is. Later instromen is alleen mogelijk na overleg.

Musicalhuis 

M4U 

Voor bijna alle M4U-cursussen is het mogelijk om tot januari 2024 een proefles te volgen. Daarna wordt er naar een eindvoorstelling toegewerkt waardoor inschrijven niet meer mogelijk is. 

Voor de M4U jonkies is het wel mogelijk om bij de start van het tweede blok weer een proefles te volgen. 

MusicAllFactory 

Het is bij de MusicAllFactory niet mogelijk om een proefles te volgen. Dit geldt voor alle MusicAllFactory-afdelingen (junioren, jongeren, volwassenen). Ben je geïnteresseerd in de MusicAllFactory? Kom dan naar onze voorstellingen kijken!   


INSCHRIJVEN PROEFLES

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief