Marijke Kools

24 mei 2022
Marijke Kools
Categorie: Factorium, Onderwijs

FACTORIUM ONDERWIJS

Een leven voor kunst en educatie!

Kunst is beleven, zien, voelen en horen. Kunst werkt verbindend, verrijkt en verruimt onze blik op onszelf en de wereld om ons heen.

Educatie is het ontmoeten van de ander en samen verder groeien, ontwikkelen.

Als kind groeide Marijke op met de disciplines beeldend, muziek en literatuur. Ze studeerde Klassieke Zang aan het conservatorium in Rotterdam en leerde daar ook nieuwe disciplines kennen: architectuur, (moderne) dans en theater. Marijke zong in vele operakoren zoals Aida, Carmen, Turandot, Nabucco. Daar zag ze hoe verschillende disciplines samenkwamen tot een groter geheel.

Marijke werkte in een breed werkveld: van muziektherapeut in een verpleeghuis, het geven van zangles op diverse muziekscholen, tot zelfstandig cultureel ondernemer en organisator. Na een aantal jaren verkende ze de grenzen van het vak zang met verschillende nieuwe studies: Dixhoorn adem- en ontspanningstherapie, muziekeducatie voor het basisonderwijs en een master Kunst en Educatie. Deze master integreert kunst, educatie, beleid en management. Daarmee verlegde ze haar werkgebied meer naar educatie in het onderwijs.

Marijke gelooft in een intrinsieke motivatie tot leren en het belang van een open geest. Voor ieder mens, een leven lang. Kunst in het onderwijs geeft kinderen een nieuwe horizon, verbeelding, nieuwe vaardigheden en nieuwe kansen.

Marijke werkt met veel plezier als consulent bij Factorium Onderwijs, omdat hier haar passie en ervaring samenkomt. Kunsteducatie in het onderwijs betekent dat ieder kind wordt bereikt. Bij ieder kind wordt een zaadje geplant, dat ooit kan gaan groeien.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief