Werkzaamheden 'Stadsforum' - Fase 4

27 maart 2024
Werkzaamheden 'Stadsforum' - Fase 4
Categorie: Factorium

Het project “Stadsforum fase 2” wordt gerealiseerd in 7 fasen. De volgende informatie gaat over fase 4 (8 april t/m 10 mei 2024).

Net als in fase 3 worden in fase 4 werkzaamheden aan de nieuwe hoofdrijbaan, fietspad en het zuidelijke voetgangersgebied uitgevoerd. De verkeersmaatregelen voor het doorgaand auto- en fietsverkeer en de oversteekplaatsen wijzigen niet ten opzichte van de huidige fase 3.

Welke verschillen zijn er tussen fase 3 en 4? De looproute naar een aantal pleingenoten (Concertzaal / Fontys / Fietskelder Concertzaal) en appartementencomplex Frankenhof wijzigt, maar blijven bereikbaar. Ook ontstaat er in fase 4 meer ruimte voor de voetgangers ter hoogte van de Schouwburg/Concertzaal en de Oude Markt op de nieuw aangelegde natuursteen verharding. Tot slot wordt het werkgebied uitgebreid in de richting van het Koningsplein tussen de Stadswinkel en appartementencomplex Frankenhof.

Bewonersbrief-Stadsforum-Fase-2-Fase-4.jpg

Fietsenstalling Concertzaal
In week 15 en 16 (maandag 8 april t/m zondag 21 april) is de Fietsenstalling Concertzaal twee weken niet bereikbaar vanwege de werkzaamheden en daarom afgesloten. In deze periode kunt u gebruik maken van de fietsenstalling Katterug of fietsenstalling Dwaalgebied. Fietsenstalling Katterug hanteert in deze periode ruimere openingstijden van maandag t/m zaterdag 07.00 - 01.00 uur en op zondag van 10.00 - 01.00 uur.

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd?
Werkzaamheden aan het laatste infiltratiekrattenveld, irrigatiekratten voor boomgroeiplaatsen, fundering en natuursteen verharding voor de rijbaan, fietspad en voetgangersgebied (Groen op de kaart)
Kortste route naar uw bestemming
Is ten tijde van fase 4 de looproute anders dan gewend? Volg dan de pijlen op de looprouteborden langs het project voor de kortste route naar uw bestemming. Bij een verandering in het werkgebied en looproute houden wij de routepijlen up to date.

Kortste route naar uw bestemming
Is ten tijde van fase 4 de looproute anders dan gewend? Volg dan de pijlen op de looprouteborden langs het project voor de kortste route naar uw bestemming. Bij een verandering in het werkgebied en looproute houden wij de routepijlen up to date.

Wat betekent dit voor het verkeer en bereikbaarheid?

  • Doorgaand autoverkeer rijdt op de tijdelijke rijstrook.
  • Het fietsverkeer op tijdelijk fietspad (tweerichtingsverkeer).
  • Er is normale doorgang voor busdienst en nooddiensten.
  • Drie voetgangersoversteken beschikbaar – bij de Schouwburg, Bisschop Zwijsenstraat en de Katterug.
  • Omliggende pleingenoten (Schouwburg, Concertzaal , Carrousel, Heikese kerk, Fontys, Stadswinkel en het Stadhuis) blijven bereikbaar.
  • Appartementen Frankenhof blijven met loopschotten via de voorkant bereikbaar via de steeg tussen het voormalig Kantongerecht en het appartementencomplex.
  • Bevoorrading Oude Markt, Stadhuisstraat en Stadhuisplein volgens alternatieve route (Heuvelpoort, Heuvelstraat, Stadhuisplein, Stadhuisstraat Oude Markt).
  • Concertzaal en Fontys voor voetgangers bereikbaar vanuit het voetgangersgebied voor de Schouwburg.
  • Fietsenstalling Concertzaal tot maandag 8 april bereikbaar vanuit de Bisschop Zwijsenstraat. Vanaf maandag 22 april (na de twee weken afsluiting) bereikbaar via het voetgangersgebied voor de Schouwburg.

Meer informatie
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Tim Derks van Gebr. Van Kessel via het mailadres stadsforumfase2@kessel.nl of het contactformulier in de BouwApp.

Heeft u nog vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met Jan Mastenbroek van de gemeente. Hij is bereikbaar tijdens werkdagen via het telefoonnummer 013-5428121 en per e-mail jan.mastenbroek@tilburg.nl.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief