Werkzaamheden 'Stadsforum' - Fase 3

7 februari 2024
Werkzaamheden 'Stadsforum' - Fase 3
Categorie: Factorium

Het project “Stadsforum fase 2” wordt gerealiseerd in 7 fasen. De volgende informatie gaat over fase 3 (12 februari t/m 7 april 2024).

In fase 3 worden de werkzaamheden aan de nieuwe hoofdrijbaan, fietspad en het zuidelijke voetgangersgebied uitgevoerd. Ook worden er in de eerste twee tot drie weken van fase 3 nog werkzaamheden uitgevoerd aan de Oude Markt. Het auto- en fietsverkeer kan via de tijdelijke rijbaan aan de noordzijde rijden. Voor de veiligheid van de fietsers wordt er een barrière geplaatst tussen het fietspad en de rijbaan. Op onderstaande afbeelding is met kleuren aangegeven wat er in het werkgebied gaat gebeuren.

Stadsforum-fase-3.png


Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd?

  • Werkzaamheden aan infiltratiekratten, fundering en natuursteen verharding rijbaan, fietspad en voetgangersgebied (Blauw/Groen op de kaart)

Wat betekent dit voor het verkeer?
Doorgaand autoverkeer rijdt op de noordelijke tijdelijke rijstrook

  • Het fietsverkeer op noordelijk tijdelijk fietspad (tweerichtingsverkeer)
  • Er is normale doorgang voor busdienst en nooddiensten
  • Drie voetgangersoversteken beschikbaar – bij de Schouwburg, Bisschop Zwijsenstraat en de Katterug.
  • Omliggende pleingenoten (Schouwburg, Concertzaal , Carrousel, Heikese kerk, Fontys, Stadswinkel en het Stadhuis) blijven bereikbaar.
  • Appartementen Frankenhof blijven met loopschotten via de voorkant bereikbaar.
  • Bevoorrading Oude Markt, Stadhuisstraat en Stadhuisplein volgens alternatieve route (Heuvelpoort, Heuvelstraat, Stadhuisplein, Stadhuisstraat en Willemsplein).

Meer informatie
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Tim Derks van Gebr. Van Kessel via het mailadres stadsforumfase2@kessel.nl of het contactformulier in de BouwApp.

Heeft u nog vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met Jan Mastenbroek van de gemeente. Hij is bereikbaar tijdens werkdagen via het telefoonnummer 013-5428121 en per e-mail jan.mastenbroek@tilburg.nl.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief