Videoverslag Smaakdagen in de wijk Fatima

18 mei 2022
Videoverslag Smaakdagen in de wijk Fatima
Foto: Merel van Dooren Photography
Categorie: Factorium

Zwevende komkommer, gelukbrengende soep en reflecterend fruit. De afgelopen maanden beleefde een groep kinderen in de wijk Fatima de magie van (gezonde) voeding.

Tijdens de #SmaakDagen een educatie en participatieproject van stichting VoedSpoor, ontdekten kinderen via kunst en spel wat voeding kan betekenen en hoe je het bereidt en serveert. En vooral hoeveel plezier je ermee kan hebben. Als 'kers op de taart' gaven ze op een speelse manier vorm aan de verbindende kracht van voedsel. Kennismaken met wat je nog niet kent, je laten verrassen en grenzen verleggen. Zo begint de ontdekkingsreis naar het maken van bewustere keuzes. 


Nele Vandeneede was vanuit Factorium Cultuurmakers betrokken als dansmaker en onderzoeker in dit wijktraject. Ze onderzocht actief via dansante: kunstzinnige interventies hoe voeding en spel tot elkaar kunnen komen om zo een nieuwe, verrijkende taal te creëren.

Bekijk hier de video!

 Film: Stefan Broeren van Filmit

Met dank aan: Voedspoor, R-Newt Kids, De Rooi Pannen Tilburg, Basisschool Koningshaven (Xpect Primair), Factorium Cultuurmakers, Gemeente Tilburg (Tilburgs Preventieakkoord), JOGG Tilburg, GGD Hart voor Brabant, Midpoint Brabant, De walhoeve boerderij producten

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief