Trompetleerling Pelle genomineerd voor de Young Classical Talent Award!

21 maart 2024
Trompetleerling Pelle genomineerd voor de Young Classical Talent Award!
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Eerder verwezen we al eens naar de Young Classical Talent Award (YCTA), een jaarlijks terugkerend concours voor talentvolle scholieren van middelbare scholen uit Tilburg en omstreken dat plaatsvindt bij Schouwburg Concertzaal Tilburg. Niemand minder dan onze trompetleerling Pelle Slobbe is genomineerd voor de award! We gingen met Pelle in gesprek over de nominatie en het optreden 

Gefeliciteerd met jouw nominatie voor de Young Classical Talent Award! Hoe lang speel jij al de trompet en hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Bedankt! Ik speel nu bijna acht jaar trompet, mijn ouders hadden mij aangemeld voor een oriëntatiecursus van instrumenten. Tijdens deze cursus kwam ik erachter dat ik de trompet het leukste vond.

Je hebt momenteel trompetles bij Factorium, hoe ben je hier terechtgekomen?
Mijn ouders hebben mijn eerste docent voor mij gevonden bij Factorium. Toen deze docent voor zichzelf is begonnen, heb ik twee jaar bij hem lesgehad. Hij stopte vervolgens en raadde mij docent Niek Jacobs van Factorium aan. Zo heb ik mijn weg naar Factorium teruggevonden.

Hoe is jouw nominatie voor de Young Classical Talent Award tot stand gekomen?
Ik speel al vanaf de eerste klas bij het schoolorkest, de dirigent is goed bevriend met mijn eerste trompetleraar. Vorig jaar vroeg de dirigent van het schoolorkest mij of ik voor zijn laatste jaar op het Theresialyceum wilde soleren bij de YCTA. Ik was vereerd.

Hoe bereid jij je voor op 18 april? En kun je al iets vertellen over wat je gaat voordragen?
Ik ben heel veel aan het oefenen voor mijn solostuk en doe veel technische oefeningen. Ik ga een fluitsonate van Händel spelen, mijn eerste leraar heeft het stuk voor mij uitgezocht. 

Waarom moet iedereen komen kijken en luisteren op 18 april?
Op 18 april kun je het muzikaal talent van de middelbare scholen van Tilburg bewonderen, zowel solisten als een groot leerlingenorkest. Het wordt een hele mooie editie!

We duimen voor je Pelle! Ook oud-cursisten Pleun Slangen en Liv Breurs zijn genomineerd voor deze prijs. Reden genoeg om op donderdagavond 18 april te gaan genieten van deze gevarieerde en dynamische concertavond van hoog niveau.

Waar: Schouwburg Concertzaal Tilburg
Wanneer: Donderdag 18 april 2024, 19.30 uur
Prijs: €10,-

TICKETS

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief