Tip bij de buren! Vierde Editie Zuidelijk Film Festival

14 mei 2024
Tip bij de buren! Vierde Editie Zuidelijk Film Festival
Impressie van de vorige editie van het festival in 2023. Foto: © Jules van Iperen
Categorie: Factorium

TILBURG - Op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei vindt bij bioscoop Cinecitta in Tilburg de vierde editie plaats van het Zuidelijk Film Festival. Een bijzonder filmprogramma is te zien met de beste korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Fictie, documentaire en animatie worden in afwisselende filmblokken vertoond.

VERHALENVERTELLERS

Wat het festival uniek maakt is het verbinden van de zuidelijke regio’s en Vlaanderen, gecombineerd met een toegankelijke filmprogrammering voor een breed publiek. Films van verhalenvertellers worden vertoond die gemaakt zijn voor het grote witte doek.

EEN PODIUM VOOR FILMTALENT

Het festival biedt een bijzonder podium voor zowel nieuw als gevestigd talent uit de regio’s waarop de focus ligt. Tilburgs talent is uiteraard ook goed vertegenwoordigd. Naast de filmcompetitie is er ook de Zuidelijke Film Pitch, waarbij geselecteerde makers een plan voor een nieuw filmproject presenteren aan een professionele vakjury en de winnaar een bijdrage wint voor de realisering van het project.

Het volledige programma is te bekijken op de website van het festival: www.zuidelijkfilmfestival.nl

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief