Tip bij de buren! Programma Schouwburg Concertzaal Tilburg

16 november 2023
Tip bij de buren! Programma Schouwburg Concertzaal Tilburg
Categorie: Factorium

Naast de culturele activiteiten die plaatsvinden bij Factorium, zetten we ook graag de activiteiten van onze culturele partners in het zonnetje. Deze maand onze buren Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Donderdag 16 november om 20.30 uur: DAMN, HONEY
Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen.

Vrijdag 17 november om 20.15 uur: Margôt Ros (Brabantse nachten zijn lang)
Margôt vertelt: "Brabantse Nachten is een tragikomische avond op de rand van echt gebeurd en absoluut verzonnen. Ik ga voor: hilarisch, schrijnend, sprankelend en soms pijnlijk. Ik vertel over familieruzies die totaal uit de hand lopen, de ontmaagding met carnaval, troostende worstenbroodjes en andere kroonjuwelen van Brabant. Ook leuk voor mensen van boven de grote rivieren. Het wordt een bonte avond in mijn eentje. Samen met jullie."

Zaterdag 18 november om 20.00 uur: Euregio Jeugdorkest (Duivels Enigma)
Het Euregio Jeugdorkest gaat op zoek naar de duivelse waarheid achter dit spectaculaire programma vol feestelijke en kleurrijke muziek. Centraal staan de beroemde Enigma Variaties waar componist Elgar heel wat mensen en verhalen portretteert. Twee ‘duivelse’ werken van Berlioz en Williams staan naast twee feestelijke en meeslepende composities van Dvorak en Marquez. Een echt muzikaal feestje!

Woensdag 22 november om 20.15 uur: Jakop Ahlbom Company & ISH (Knock-Out)
Na de internationale successen van Horror en Lebensraum, presenteert Jakop Ahlbom Company Knock-Out. Deze fysieke comedy over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers, Quintin Tarantino en Jackie Chan, is een coproductie met ISH Dance Collective en DeLaMar Theater.

Zondag 26 november om 14.30 uur: Casual Classics (HanzeOrkest Zwolle)
Met Casual Classics zetten we de deuren open voor iedereen die (weer) eens een klassiek concert wil bezoeken. Het HanzeOrkest is het symfonieorkest voor gevorderde amateurmusici uit de regio Zwolle. Het bestaat uit beroepsmusici en vergevorderde amateurs en speelt onder leiding van dirigent Frank Adams. 

KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief