Tip bij de buren! Jubileumweekend Vincents Tekenlokaal

12 juni 2024
Tip bij de buren! Jubileumweekend Vincents Tekenlokaal
Categorie: Factorium

Vijftien jaar Vincents Tekenlokaal. Vijftien jaar een avontuur in tekenen met Vincent van Gogh als inspiratiebron. In ‘onze stad Tilburg’ waar Van Gogh als 13 jarige jongen zijn eerste tekenlessen heeft gevolgd. Vincents Tekenlokaal nodigt alle tekenliefhebbers van Tilburg en omstreken uit voor een Jubileumweekend vol tekenplezier!

Op 22 en 23 juni staan de deuren van het volledige Paleis-Raadhuis van Tilburg wagenwijd open voor een weekend bomvol gratis tekenworkshops, lezingen, mini-expo’s, interviews, praat- en meedenksessies over Tilburg en de film Loving Vincent. Je treft diverse prominente makers van Tilburgse bodem, waaronder Djenné Fila (winnares Gouden Penseel 2023), Jeroen de Leijer en Paul van Dongen. Maar ook de jonge talenten van het teken talentenprogramma De Nieuwe Vincent en makers van het Illustrada Festival dat de gehele week is neergestreken in de stad.

Daarnaast zijn er dat weekend op het Sint Annaplein (waar Van Gogh in een kosthuis heeft gewoond) allerlei activiteiten. Het volledige programma van het Jubileumweekend staat op www.vincentstekenlokaal.nl/jubileum.

Opening Jubileumzondag
Op zondag 23 juni wordt om 12.00 uur de Jubileumzondag feestelijk ingeluid door Jochem Otten (directeur-bestuurder Stichting Mommerskwartier) en Petra Robben (hoofd a.i. Stadsmuseum/Vincents Tekenlokaal). Locatie: Willemsplein, trappen van Paleis-Raadhuis.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief