Tip bij de buren! Jazz op het Lindeplein

24 mei 2023
Tip bij de buren! Jazz op het Lindeplein
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Voor liefhebbers van jazz is het Oisterwijkse Lindeplein op 18 juni 2023  ‘the place to be’. Op een podium voor de deur van cultureel centrum Tiliander en het terras van restaurant SEC brengen drie gerenommeerde jazzorkesten vanaf 13.00 uur een gevarieerd muzikaal programma.

Waar het Lindeplein eerder werd gevuld met kleinere bands en dixielandstijl, zijn het dit keer moderne bigbands met allerlei soorten jazzmuziek.

Een bigband bestaat gewoonlijk uit ongeveer 12 tot 25 muzikanten en omvat saxofoons, trompetten, trombones en ritmesectie soms aangevuld met zang. Noord Brabant telt al ruim zestig actieve bigbands! Drie daarvan zorgen op 18 juni voor een swingend Lindeplein: De Tilburg Bigband, Bigband4Swing uit Haaren en het jazzorkest -met Oisterwijkse roots- dat dit festival organiseert, de Budding Sound Bigband.  

Actuele informatie over Jazz op het Lindeplein is te vinden op www.buddingsound.nl

Deelnemende orkesten:

Budding Sound Bigband:
De Budding  Sound Bigband werd in 1979 in Oisterwijk opgericht en alive and kicking. Met een bak aan ervaring en de bezielende leiding van Daniël Platje timmert de BSBB aan de weg met optredens op diverse jazzpodia en culturele evenementen in binnen- en buitenland. Met een breed en veelzijdig repertoire van traditionele bigbandmuziek, soul en funk is de Budding Sound Bigband van alle markten thuis.

Big Band4Swing:
Big Band Fo(u)r Swing is opgericht op 1 april 1998. In 2023 viert de band dus haar 25-jarig bestaan. Dat gaat gebeuren met een gala-avond in oktober. De muzikanten van 4 Swing zijn afkomstig uit geheel midden-Brabant. Het repertoire bestaat uit verschillende stijlen bigbandmuziek, variërend van de classics, soul en funk tot latin, en bewerkingen van populaire muziek. De band staat onder leiding van Daan Morris.

Tilburg BigBand:
De Tilburg Bigband bestaat uit 19 enthousiaste (beroeps-) muzikanten, jong en oud, van studenten van het conservatorium tot oude ‘rotten’ in het vak. De groep staat onder professionele muzikale leiding van Daan Morris. De Tilburg Bigband behoort tot de top van de bigbands in Nederland. Deze geweldige bigband bestaat al sinds 1958 en hoort bij Tilburg. De wortels liggen in Tilburg, het DNA is gevormd door Tilburg en hun toekomst ligt in Tilburg!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief