Tilburg Cityring twee maanden gesloten in 2024

21 mei 2023
Tilburg Cityring twee maanden gesloten in 2024

Na de carnaval 2024 wordt de Parkring ter hoogte van de Paleisring en het Stadhuisplein voor twee maanden afgesloten voor het doorgaande autoverkeer.

De realisatie van fase 1 van het Stadsforum op het Willemsplein is bijna klaar. De voorbereiding voor fase 2 loopt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden was het uitgangspunt om op de Paleisring en het Stadhuisplein altijd één rijbaan open te houden voor doorgaand verkeer.

De impact van de ondergrondse werkzaamheden blijkt groter dan voorzien. Daarnaast blijkt de aanleg van de waterberging complexer. De werkruimte die nodig is (graafwerkzaamheden en materiaaltransport) blijkt groter dan ingeschat. Dit zou betekenen dat er tijdens de uitvoeringsperiode (september 2023 – juli 2024) op diverse momenten wegafsluitingen nodig zijn. Ook leidt dit tot een langere uitvoeringstijd en dus een langere periode van overlast. Dat vindt het college niet wenselijk.

Oplossing
Na een afweging van alle belangen heeft de gemeente besloten om de Parkring tussen de Paleisring en het Stadhuisplein voor twee maanden helemaal af te sluiten voor gemotoriseerd vervoer met uitzondering van de lijnbus en nood- en hulpdiensten.

De beste tijd voor het afsluiten van de parkring ter hoogte van de Paleisring/Schouwburgring is tussen 15 februari 2024 en 15 april 2024. In deze periode is de belasting voor de binnenstad het minst en is de impact op evenementen minimaal. Voor de start van de kermis 2024 zijn de werkzaamheden voor de aanleg van fase 2 Stadsforum gereed.

Verkeersmaatregelen
Het fietspad wordt verlegd naar de noordkant van het werkterrein en voetgangers kunnen over het Willemsplein of via de Stadhuisstraat. In de komende periode worden de omleidingsroutes voor het verkeer nog verder uitgewerkt. Het uitgangspunt is dat alle parkeergarages bereikbaar blijven. De parkeergarage Louis Bouwmeesterplein is bereikbaar van de Bredaseweg en de Korvelseweg. Parkeergarage Emmapassage blijft bereikbaar vanaf de Heuvelring. Het gedeelte van de Paleisring tot de parkeergarage wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer zodat de parkeergarage te bereiken is.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief