Theatertip! Stichting Straat zoekt acteurs

4 april 2024
Theatertip! Stichting Straat zoekt acteurs
Categorie: Factorium, MusicAllFactory, Theaterhuis

Wie vindt het leuk om te spelen in een groter geheel, op een bijzondere locatie, in een dynamische samenwerking, kort maar krachtig?

Stichting Straat organiseert culturele projecten in Tilburgse wijken, buurten en straten. De komende editie is van 8 sept. t/m 6 okt. en vindt plaats in de wijk Sint Anna (Capucijnenstraat e.o.). Het project wordt op 5-6 okt. afgesloten met een weekend waarin het leven van de vrouw Anna wordt verbeeld. Niet de heilige maar de vrouw van alle tijden! Op 14 locaties in de wijk worden 14 levensstadia vormgegeven met dans, theater, zang, poëzie, kunstwerken, poëzie, film etc.

Wie zoeken we?
Voor twee locaties zoeken we acteurs, twee mannen en twee vrouwen.

1. Speelt zich af in een winkel. Hier ontmoeten de toekomstige vader en moeder van Anna elkaar. Ze leren elkaar kennen, verkennen elkaar, doen het met elkaar etc. Alles gebeurt op afstand van elkaar, zoals veel in onze tijd ‘afstandelijk’ is. Het publiek is hiervan getuige als voyeurs. Duur: circa 15 min.

  • acteur en actrice tussen 20 en 35 jaar
  • gevoel voor muziek en beweging

2. Speelt zich af op straat. Anna zit in een auto. Buiten staat haar man. Ze hebben ruzie. De man smeekt het publiek om te helpen en Anna te troosten. Dus of men op de achterbank wil plaatsnemen
en succes ermee! Anna zorgt voor een verrassende wending. Duur: 2 min. per bezoeker.

  • acteur en actrice tussen 30 en 55 jaar
  • gevoel voor publieksparticipatie en improvisatie

Repetities en voorbereiding
Aantal en momenten van repetities zijn in overleg met de regisseur. Naar schatting max. 5 repetities.

Speeldata en aantal optredens
De uitvoeringen zijn op zaterdag 5 en zondag 6 okt. Per dag worden de optredens herhaald. Het aantal keer is afhankelijk van de intensiteit.

Vergoeding
In overleg kunnen we een vergoeding afspreken. Dat kan in euro’s of anderszins. We vinden het belangrijk dat je je comfortabel voelt, in het (samen-)spel en qua ‘beloning’.

Context
Wij zorgen voor professionele begeleiding, een inspirerende samenwerking en een toffe sfeer.

Aanmelden
Zie je dit avontuur zitten? Stuur dan uiterlijk vóór 1 mei een mail naar info@stichtingstraat.nl en geef aan voor welk optreden je belangstelling hebt. Dan nemen wij contact met je op. Op www.stichtingstraat.nl vind je info over eerdere projecten. Alvast hartelijk dank!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief