Theatercursisten opgelet: Korte cursus Jur van der Lecq

9 april 2024
Theatercursisten opgelet: Korte cursus Jur van der Lecq
Categorie: Factorium, Theaterhuis

Cursisten van ons Theaterhuis opgelet! Factorium heeft een unieke kans voor jou om maar liefst vier maal met acteur en theatermaker Jur van der Lecq te werken.

Jur van der Lecq is een Nederlands acteur met een flinke staat van dienst in zowel film als theater. Google gerust zijn naam en je ziet een lange lijst van theaterproducties, films en tv series. Hij draait al een hele tijd mee dus wie weet herken je hem zelfs nog uit een kinderserie van vroeger. Naast het acteurschap was Jur ongeveer 10 jaar verbonden aan de Theateropleiding van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als theatermaker werkte hij met studenten en ook als studieleider van deze Academie. Jur woont tegenwoordig in Amsterdam en is bereid om 4 avonden te komen werken met maximaal 8 spelers van ons Theaterhuis.

Wat ga je doen?
Aan de hand van een vooraf verstrekte opdracht in de geest van het tv-programma Zomergasten breng je materiaal mee wat jou raakt. Omdat je het mooi vindt, iets persoonlijks vertegenwoordigt, je verdrietig of blij maakt enz. Het kan een filmfragment zijn, een gedicht, een vaas, een lied – alles! Uit dit materiaal ontstaat een persoonlijk en authentiek werkproces, zoekende naar een passende theatrale presentatie die recht doet aan wat jij zelf aan kwetsbaarheid hebt ingebracht. Nogal een mondvol praatjes, lijkt het zo. Ik kan niet anders dan stellen dat ik uit de hand van Jur oprecht theater zag, geboren uit jouw materiaal. Geen franje, geen smoesjes. Dus wil jij als acteur deel uitmaken van dit proces en iets leren over acteren vanuit het kwetsbare, meld je dan aan. Je kunt alleen deelnemen als je ook daadwerkelijk alle data de volledige lestijd erbij kunt zijn. Er is geen eindpresentatie voor publiek.

Data: 6 juni, 13 juni, 20 juni, 27 juni.
Lestijd: 19.00 – 22.00 uur
Prijs: €150,-

Na inschrijving krijg je een bevestiging en een beschrijving van de opdracht waar je al meteen mee aan de slag kunt. 

Inschrijven korte cursus

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief