Spring Awakening van OpusOne komt naar Factorium!

26 augustus 2022
Spring Awakening van OpusOne komt naar Factorium!
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

De bekroonde musical 'Spring Awakening' staat op 5, 6 en 7 mei 2023 in het Factorium Theater in Tilburg. De show met controversiële thema’s op explosieve rockmuziek is een nieuwe Nederlandse productie van OpusOne. De regie is in handen van Koen van Dijk. 

Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met 8 Tony Awards bekroonde musical Spring awakening. Hierin volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl hun kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. 

Spring awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

Uitmarkt live op NPO 1
Aanstaande zondag 28 augustus is OpusOne te zien op de Uitmarkt in Amsterdam tijdens 'Musical Awards the Kick-off' live om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Beelden van Spring Awakening tijdens de Musical Awards Kick-Off 2021 met in de cast MusicAllFactory alumni Jeroen Stigterman, Pola van den Brand en Dave Rijnders (winnaar Beste aanstormend talent voor zijn rol in Aladdin de musical). De cast voor aankomend seizoen wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief