Oproep: Doe mee aan de Tilburgse Sterrentocht!

16 mei 2024
Oproep: Doe mee aan de Tilburgse Sterrentocht!
Categorie: Danshuis, Factorium, Muziekhuis, Theaterhuis

Op zaterdag 4 januari 2025 wordt in Tilburg voor het derde jaar op rij de Tilburgse Sterrentocht georganiseerd. De Sterrentocht is een bijzondere, verbindende parade door het centrum van Tilburg. Een tocht die vertrekt als het gaat schemeren en dan de stad verlicht. Een tocht waarin saamhorigheid en solidariteit centraal staan.

De Tilburgse Sterrentocht is een bijzonder winterevenement dat aan het groeien is. Een heel aantal scholen, verenigingen en gemeenschappen doet al mee aan de tocht door middel van lichtkunst, muziek, theater en dans. De Tilburgse betrokkenheid is groot, een makersstad eigen.

Omdat kinderen in de Tilburgse Sterrentocht de hoofdrol spelen, roepen wij scholen in de gemeente Tilburg op om mee te doen met lampionnen- en zangworkshops (met name voor middenbouwleerlingen basisschool). Kinderen en ouders kunnen deelnemen met een eigen lampion en samen met tal van andere Tilburgers meelopen in de parade.

Daarnaast roepen we uiteenlopende gezelschappen op om als groep deel te nemen en zichzelf te laten zien en horen tijdens de tocht. Van verschillende culturele gemeenschappen tot muziek-, theater- en dansgroepen. We horen graag jullie idee.

De Sterrentocht wordt georganiseerd door Stichting Het Vierde Geschenk, in samenwerking met Factorium Cultuurmakers, Ontdekstation013 en cultuurcoaches. Het evenement wordt ondersteund door (onder andere) Art-Fact Tilburg, Fonds voor Cultuurparticipatie, Erfgoed Tilburg en Gemeente Tilburg.

Wil je ook meedoen? Heb je interesse in workshops bij jullie op school, of een vraag of idee? Stuur dan een mail naar projectleider Anke van Esch: anke@ankevanesch.nl.

Meer informatie over de Sterrentocht

 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief