Nieuwjaarsconcert Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg

21 december 2022
Nieuwjaarsconcert Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Op zondagmiddag 15 januari 2023 geeft Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg in Wijkcentrum Heyhoef haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert. De afgelopen edities in de eigen repetitielocatie Wijkcentrum De Baselaer bleken telkens een groot succes te zijn en daarom trakteert Orpheus haar luisteraars wederom op een mooi concert vol muzikale afwisseling, ditmaal voor het eerst in de Reeshof!

Onder leiding van dirigent Hardy Mertens presenteert het orkest een veelzijdig programma. Orpheus neemt u mee op een muzikale wereldreis: we varen over de Mississippi, maar bezoeken ook de Kaukasus, Korea, Parijs en Noorwegen. Met de Zwitserse gastdirigent en componist Stefan Marti spelen we een vrolijke compositie van zijn hand voor soloklarinet en orkest. We komen tenslotte weer veilig thuis van onze reis met de Tilburgse klassieker ‘Drink Schrobbelèr! Kortom, een afwisselend programma met ‘voor elk wat wils’.

Als gast verwelkomen we na de pauze de uit Veghel afkomstige River Aa Bigband. Deze bigband werd opgericht in 2000 en kent een breed en gevarieerd, maar altijd jazz-georiënteerd programma. De band heeft in haar bestaan vele succes gekend. Zo mag de River Aa Band zich vanaf 2011 rekenen tot de vaste line-up van het internationaal gerenommeerde festival “Jazz by the Sea” in Domburg. De band staat onder leiding van klarinettist/saxofonist Theo Gerris en zal u deze middag trakteren op een spetterend optreden.

Het concert vindt plaats in Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2 in Tilburg. Aanvang van het concert is 14:00 en de entree bestaat uit een vrije gift. Aansluitend nodigen we u uit om het glas te heffen op het nieuwe jaar!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief