Nationale Orgeldag in de Pauluskerk

9 september 2022
Nationale Orgeldag in de Pauluskerk
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Iedereen die wat meer aan de weet wil komen over orgels, orgelmuziek en orgelspel is zaterdagmiddag 10 september van harte welkom in de Pauluskerk aan de Heuvelstraat 141 in Tilburg. 

Deze middag staat het door Johann Bätz gebouwde orgel (1765) centraal, het oudste kerkorgel van Tilburg. Het eerste deel van de middag heeft een open-inloop karakter. Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur op elk moment binnenkomen of weggaan. Het slotconcert op deze Nationale Orgeldag begint om 16.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. De toegang is gratis.

Programma
De kern van het programma bestaat uit een drietal korte bespelingen van het Bätz-orgel. Om 13.30 uur is Rob Nederlof (Factorium docent) de organist, om 14.15 uur Sjaak Bloem en om 15.00 uur Jac Peeters. Tussen de bespelingen door is er gelegenheid om met de organisten in gesprek te gaan. De concrete invulling van deze pauzes is flexibel en vooral afhankelijk van de onderwerpen waar de belangstelling van de bezoekers naar uitgaat. Bij binnenkomst ontvangen de bezoekers een overzicht van alle orgelwerken die deze middag door de opeenvolgende organisten ten gehore worden gebracht. Het slotconcert wordt dit jaar verzorgd door Ruud Huijbregts, de Stadsorganist van Eindhoven. 

Behind the scenes bij Stadsorganis Rob Nederlof

Voor meer informatie: www.orgelkringmiddenbrabant.nl

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief