MusicAllFactory Broadway Take-Over

25 juni 2024
MusicAllFactory Broadway Take-Over
Foto gemaakt door: Jostijn Ligtvoet
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

We hebben weer een waanzinnig leuk nieuwtje om met jullie te delen. Musical- en dansliefhebbers opgelet! Factorium en MusicAllFactory dansdocent Annefloor Imhoff verruilt Tilburg deze zomer voor NEW YORK CITY! Jawel jij kunt erbij zijn want Annefloor neemt MusicAllFactory Instagram in de zomermaanden over.  Ruim twee maanden gaat ze zich daar laten onderdompelen in de dans- en musicalcultuur én bezoekt ze natuurlijk ook heel veel shows. Haar dansavontuur volg je vanaf 3 juli op https://www.instagram.com/musicallfactory.

New York city of dreams

Al jaren heeft Annefloor de droom om in New York te gaan dansen. Om daar veel te leren en zichzelf even helemaal te mengen in de cultuur. “New York is echt het hart van de wereld waar veel dansstijlen zijn ontwikkeld. Om vanuit die kern te mogen leren vind ik onwijs inspirerend. Je bent immers nooit uitgeleerd, aldus Annefloor.” Na haar afstuderen aan de Fontys Academie voor Danseducatie maakte ze haar plan om de wereldstad te bezoeken definitief. Het afgelopen half jaar deed ze online audities bij https://www.alvinailey.org/ en werd ze aangenomen. Daar gaat ze zichzelf specialiseren in de stijl Horton en volgt ze een teacher conference/training. Daarnaast is het haar doel om verder te specialiseren in de jazz en showstijlen, waaronder ook tapdance. Annefloor hoop dat ze met veel bagage aan kennis en inspiratie als docent, choreograaf en performer terug in Nederland, dat allemaal weer mag overdragen aan haar studenten.

Over Annefloor

Sinds september 2023 is Annefloor werkzaam als docent aan de MusicAllFactory volwassenen en junioren. Ooit begon ze hier zelf als student. Naast haar middelbare school volgde ze de Vooropleiding Dans van Fontys Academy of the Arts, een jaar de MusicAllFactory jongeren (2016) en daarna drie jaar de MusicAllFactory volwassenen (2016-2019). Ze studeerde een jaar aan de Dansacademie van Lucia Marthas in Amsterdam, vorig jaar studeerde Annefloor af aan de Fontys Academie voor Danseducatie en als kers op de taart won ze in 2023 de Jacques de Leeuw Prijs. Een prijs die sinds 2002 jaarlijks wordt uitgereikt aan de twee meest getalenteerde afstudeerders van Fontys Academy of the Arts in de richting uitvoerend en docerend.


Naast haar werk bij de MusicAllFactory is Annefloor werkzaam bij het Nederlands Danstheater, heeft ze haar eigen danscollectief ‘Achter Gesloten Deuren’, werkt ze als choreograaf op verschillende plekken en choreografeerde ze het afgelopen jaar de musical ‘Little Women’. Naast haar werk als docent en choreograaf speelt Annefloor op dit moment als swing in de Efteling musical Caro en speelde ze vorig jaar in de musical ‘Red Star Line’ van Studio 100. Volgend seizoen zal Annefloor weer werkzaam zijn als dansdocent bij de MusicAllFactory. Om het cirkeltje rond te maken begint ze in september als dansdocent bij Fontys Academy of the Arts.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief