Interview Alisha Jasmine: Van Factorium tot haar debuutshow in de Melkweg

31 mei 2024
Interview Alisha Jasmine: Van Factorium tot haar debuutshow in de Melkweg
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Misschien herken je haar nog, maar Alisha Jamsine, alumni student van Factorium, staat 4 juni met haar eigen show in de Melkweg. Een onwijs knappe en gave prestatie waar ze trots op mag zijn! J is neo-R&B songwriter en presenteert tijdens de show haar debuut EP ‘Jasmine in Bloom’. Ze gaf aan zonder Factorium nooit zover te zijn gekomen. Ze heeft bij Factorium namelijk zanglessen gehad en later ook pianoles, bandles, theorie en solfège. Wij het gesprek aangegaan met Alisha over haar opkomende show en nieuwe EP.  

Benieuwd hoe dat gesprek verliep? Lees ons interview met Alisha hieronder!

 

Kun je jezelf even voorstellen? Wie ben je en wat doe je momenteel? Wat is je relatie met Factorium?

Jasmine: Mijn naam is Alisha Jasmine en op 4 juni treed ik op als artiest in de Melkweg in Amsterdam. Op dezelfde avond studeer ik af aan het conservatorium van Haarlem en de dag erna breng ik mijn debuutsingle uit. Factorium is voor mij dé plek waar mijn muziekcarrière begonnen is.

Waarom ben je ooit begonnen bij Factorium?

Jasmine: Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Na de musical in groep 8 besloot ik dat ik zangeres wilde worden. Om dit te bereiken had ik zanglessen nodig, dus ging ik naar Factorium. Daar volgde ik niet alleen zanglessen, maar later ook pianoles, bandles, theorie en solfège. Dit heb ik gedaan tot mijn zeventiende.

Hoe zou je jouw huidige show omschrijven? Wat kunnen mensen verwachten?

Jasmine: Mijn show heet "Jasmine in Bloom". Samen met mijn band creëer ik een oase van jasmijnbloesem, R&B en jazz, feminisme, liefde en groei. Mensen kunnen verwachten dat er gedanst wordt, maar dat er ook veel geluisteren wordt naar de muziek en teksten. De teksten gaan over de weg naar je ware zelf, met invloeden van hiphop, R&B en jazz.

Wat heb je vanuit Factorium meegenomen en geleerd? Waar heb je veel aan gehad en pas je vaak nu nog toe?

Jasmine: Wat mij enorm geholpen heeft, was de begeleiding naar de audities voor het conservatorium. Vanaf mijn eerste zangles was mijn enige doel toelating tot een conservatorium. Hoewel het niet vanaf de eerste les duidelijk was dat ik toegelaten zou worden, had ik talent en doorzettingsvermogen, gestimuleerd door elke docent bij Factorium. Ondanks enkele tegenslagen, kan ik dit jaar afstuderen aan het conservatorium, mede dankzij Factorium.

Waar ben je het meest trots op als je terugkijkt naar de afgelopen jaren?

Jasmine: Nou ik heb nooit opgegeven! Ondanks schaamte, angst en vreemde blikken heb ik altijd gedaan wat ik wilde doen. Nu ken ik mezelf en kan ik me uiten zoals ik dat wil.

Heb je nog tips voor onze cursisten, leerlingen en toekomstige muzikanten?

Jasmine: Als je iets wilt bereiken, moet je oefenen en anderen om hulp vragen. Niemand doet alles in zijn eentje. Het allerbelangrijkste is dat je naar je hart luistert en op jezelf vertrouwt.

Aanstaande dinsdag 4 juni is de show van Alisha in poppodium de Melkweg in Amsterdam. Wil jij erbij zijn of ben je benieuwd naar haar debuut EP? Klik dan op de onderstaande link voor meer info en tickets!

MEER INFO & TICKETS

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief