Hier was het te doen: ‘Young Classical Talent Award'!

16 mei 2024
Hier was het te doen: ‘Young Classical Talent Award'!
Zie hier Factorium directeur Bas Veberk die de Young Classical Talent Award presenteerde. Fotograaf: Rhiannon Coolen
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Dit was hem! Op 18 april vond de zevende editie van de ‘Young Classical Talent Award’ plaats in de Schouwburg Concertzaal Tilburg. Deze klassieke muziekconcours/talentenjacht, ontwikkeld door Kamerata Zuid in samenwerking met Schouwburg Concertzaal Tilburg en CiST, biedt Tilburgse middelbare scholieren de kans om onder leiding van een professioneel orkest een muziekstuk te vertolken voor een vakjury. De concours werd gepresenteerd door niemand minder dan onze eigen directeur Bas Verberk. Wil je weten hoe de avond ervaren werd? Lees dan snel verder.

Zoals eerder vermeld werd Factorium-trompetleerling Pelle Slobbe ook genomineerd. Pelle heeft helaas geen prijs in ontvangst mogen nemen, maar we zijn nog steeds supertrots op hem en alle andere Factorium leerlingen die mee hebben gedaan! Het was een ontroerende en prachtige avond waarin veel aanstormend talent zich kenbaar maakte. Er kwam van alles voorbij, maar uiteindelijk wist gitarist Jerry Wu de harten van de jury te veroveren. Hij ging met de felbegeerde award en masterclass naar huis. De Art-fact aanmoedigingsprijs ging naar Maksim Karasev.

Om alles goed aan elkaar te praten was daar als kers op de taart de stem van Bas. Zijn humor en passie zorgde voor een dynamische presentatie. Chapeau naar Bas en alle scholieren die deelnamen aan de Young Classical Talent Award. Volgend jaar is de competitie weer terug, maar dan onder hun nieuwe naam ‘Young Classics’. Tot 2025!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief