Factorium Onderwijs: Workshops/bijeenkomst Muziekmatch

28 maart 2023
Factorium Onderwijs: Workshops/bijeenkomst Muziekmatch

Speciaal voor Tilburgse leerkrachten muziek uit het primair onderwijs, vakdocenten muziek en iedereen die meer wil weten over muziekeducatie organiseert het netwerk MuziekMatch van Factorium op woensdag 10 mei een workshopmiddag. Een dag waarin ontmoeting & uitwisseling centraal staan.

Muziekmatch
Het netwerk Muziekmatch is voor Tilburgse leerkrachten muziek uit het primair onderwijs, vakdocenten muziek en iedereen die meer wil weten over muziekeducatie opgericht. Een mogelijkheid om elkaar te ontmoeten door middel van intervisie-groepen, workshops en inspiratiebijeenkomsten.

Woensdag 10 mei
Tijdens deze workshopmiddag heeft Muziekmatch een mooi programma samengesteld:

 • 15.15 - 15.30 uur: Inloop met koffie/thee
 • 15.30 - 15.45 uur: Welkom door Suzanne Kratsborn
 • 15.45 - 17.00 uur: Start workshop “Bodypercussie”door Jeroen Schipper (voor alle deelnemers)
  In deze workshop maak je kennis met drie peilers: energizers, ritmes en werkvormen. Bodypercussie is flexibel, sociaal, interactief, creatief en laagdrempelig. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor onder andere het onderwijs.
 • 17.00 - 17.40 uur: Workshop ronde 1 (gekozen uit drie workshops)
 • 17.40 - 18.15 uur: Workshop ronde 2  (gekozen uit drie workshops)
 • 18.15 uur: Afsluiting

Waar: PABO Tilburg. Professor Goossenslaan 1 gebouw P1 (volg de bewegwijzering speciaal voor deze middag in het gebouw).

Workshops

 1. Experimenteren en componeren met Boomwackers (Maartje Knoop)

  Hoe kun je de boomwhackers gebruiken om met leerlingen te improviseren en componeren? In deze workshop krijg je een aantal spelvormen aangereikt waarmee je meteen aan de slag kunt!

 2. Workshop Schoolorkest (Martha Meurkens)

  In deze workshop gaan we aan de slag met alles wat je moet weten om een schoolorkest te starten. Hoe pak je dit aan, welke muziek kan je spelen en hoe kom je aan materiaal? Hoe zorg je ervoor dat iedereen mee kan doen en wat is jouw rol als leerkracht?

 3. Workshop gedeeld leiderschap in de muziekles (Suzanne Kratsborn)

  In deze workshop gaan we aan de slag met werkvormen waarbij je kinderen zeggenschap geeft over dat wat er klinkt. Plezier en eigenaarschap als basis voor samen muziek maken. De basis van de workshop ligt in het Deense concept ‘Vocal Leadership’.
Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief