Factorium Onderwijs: BLOS Eindpresentatie 19 april in Goirle

11 april 2023
Factorium Onderwijs: BLOS Eindpresentatie 19 april in Goirle
Categorie: Factorium, Onderwijs

De afgelopen maanden hebben de deelnemers van project BLOS (Blaas erop LOS!) hard gewerkt aan een prachtige muzikale eindpresentatie die plaatsvindt op 19 april! Komt dat zien en besluiteren in de Jan van Besouw in Goirle.

BLOS (Blaas erop LOS!)
Tijdens het onderwijsproject BLOS, een samenwerkingsverband tussen Gôolse basisscholen, Harmonie Oefening & Uitspanning Goirle, het Cultureel Centrum Jan van Besouw en Factorium, hebben basisschoolleerlingen van verschillende groepen 5-6 uit Goirle les over en in verschillende harmonie orkestinstrumenten gehad.

Aan het einde van deze kennismakingsperiode kunnen de leerlingen kiezen of ze dit schooljaar verder willen met als doel in een echte orkest spelen, samen met vaste leden van de Harmonie.

Deze lessen vinden buiten schooltijd plaats, in Cultureel Centrum Jan van Besouw, onder leiding van diverse vakleerkrachten/muzikanten. Tijdens de naschoolse lessen worden alle instrumenten bespeelt en kiezen de leerlingen uiteindelijk één instrument waar ze zich op focussen. Dit is een hout- of koperblaasinstrument of slagwerk.

Afsluitend concert woensdag 19 april
Op 19 april laten de leerlingen, onder begeleiding van het jeugdorkest Colorato van harmonie Oefening en Uitspanning uit Goirle, horen wat ze geleerd hebben. Iedereen is welkom!

Locatie: Theaterzaal - Jan van Besouw
Entree: Gratis

Meer weten over het onderwijsproject BLOS? Kijk dan de Q&A met Maartje & Odette!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief