Factorium droomt van een culturele democratie

2 april 2024
Factorium droomt van een culturele democratie
Categorie: Danshuis, Factorium, MusicAllFactory, Muziekhuis, Onderwijs, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Met trots presenteren wij ons gloednieuwe Meerjarenbeleidsplan 2025-2028. In dit plan worden de grote lijnen uitgezet voor Factorium voor de komende jaren. Droom jij met ons mee? 

De afgelopen maanden zijn we, met internen én externen druk geweest met het schrijven van het meerjarenbeleidsplan met hierin belangrijke stippen die we aan de horizon zetten voor de komende jaren. 

Wie zijn we en waar staan we voor?
Factorium Cultuurmakers gelooft dat deelname aan de culturele democratie een basisrecht is voor ieder mens. We hebben als missie om dat basisrecht voor iedereen te verwezenlijken. Waar de rest van de wereld vaak draait om efficiëntie en rationaliteit, zijn wij een toevluchtsoord van creativiteit, waar kunst in alle vormen toegankelijk is. Factorium is een symbool voor het najagen van dromen en het ontwikkelen van talenten. Het is een broedplaats van bevlogenheid en enthousiasme waar amateurkunstenaars hun krachten vinden en waar kinderen, jongeren en ouderen hun creatieve talenten ontdekken. We zijn de standplaats van de cultuureducatieprofessional. En zo draagt iedereen die binnenvliegt en uitwaait bij aan een kwalitatieve, inspirerende en diverse omgeving voor gezamenlijke creatie en het werken aan persoonlijke doelen.

Wat is een culturele democratie?
Culturele democratie is een begrip dat wordt ontleend aan een essay van Nick Wilson, genaamd ‘Towards Cultural Democracy’. Met culturele democratie wordt bedoeld: de situatie waarin ieder mens, als gevolg van het inrichten van de juiste voorzieningen en beleidsinstrumenten, in aanraking komt met verschillende vormen van kunst en cultuur en in staat is om zich daar in te mengen en te ontwikkelen.

Lees verder
Benieuwd naar het complete meerjarenbeleidsplan? Deze lees je hier:

MEERJARENBELEIDSPLAN

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief