Factorium denkt vooruit

8 december 2022
Factorium denkt vooruit
Categorie: Factorium

Regeren is vooruitzien: met het aanstaande vertrek van Loek Sijbers (65 jaar) als bestuurder van Factorium Cultuurmakers in het vooruitzicht, heeft de Raad van Toezicht een opvolger benoemd. De nieuwe directeur/bestuurder komt uit de eigen gelederen en heet Bas Verberk (32 jaar) Hij is sinds juni 2021 in dienst van Factorium als Hoofd Cultuureducatie.

Loek Sijbers kondigde aan per 1 september 2023 met pensioen te gaan, na 6 jaar bij Factorium te hebben gewerkt. Op die datum zal Verberk het stokje overnemen. Tegen die tijd werkt hij ruim twee jaar voor Factorium en kent hij de mensen en de stedelijke context van het bedrijf. Factorium Cultuurmakers is een belangrijke speler in Tilburg voor talentontwikkeling binnen dans, muziek en theater. Verberk voert een relatief jong managementteam aan dat verder werkt in de lijn die is ingezet, om te groeien naar een culturele smeltkroes waar iedere Tilburger zijn talent kan tonen en ontwikkelen.

Ans Buys, voorzitter van de Raad van Toezicht:

“De Raad van Toezicht heeft na een zorgvuldige interne procedure unaniem gekozen voor Bas. We hebben veel vertrouwen in deze jonge en talentvolle medewerker en zijn blij dat hij de ambitie heeft om Loek op te volgen. Door de benoeming van Bas borgen we de continuïteit en de verdere ontwikkeling van ons prachtige Tilburgse cultuurbedrijf.”

Bas Verberk was van 2018 t/m 2022 gemeenteraadslid voor D66 in de Tilburgse Gemeenteraad. Hij werkte, na het afronden van zijn conservatoriumopleiding bij Fontys Academy of the Arts, zeven jaar als muziekdocent in het voortgezet onderwijs en rondde in die tijd cum laude de universitaire filosofie masterstudie Ethic of Business af. Van 2019 tot 2021 werkte hij als specialist beleid en public affairs voor het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief