Docent Muziek Sara genomineerd voor de Jacques de Leeuw prijs

24 mei 2023
Docent Muziek Sara genomineerd voor de Jacques de Leeuw prijs
Categorie: Factorium, Muziekhuis

'Onze' Docent Muziek Sara Nijsten is genomineerd voor de Jacques de Leeuw prijs. Gefeliciteerd met jouw nominatie Sara!

Jacques de Leeuw prijs
De grondlegger van de Jacques de Leeuw Prijs, de prijs die sinds 2002 jaarlijks wordt uitgereikt aan de twee meest getalenteerde afstudeerders van Fontys Academy of the Arts, is in 2021 overleden, maar zijn naam leeft voort in deze unieke prijs die de doorontwikkeling van getalenteerde jonge makers mogelijk maakt en een investering is in de carrière van net afgestudeerde kunstenaars en kunstvakdocenten.

Onderbouwing nominatie
Sara is hét voorbeeld van iemand die vanuit haar eigen muzikale zoektocht haar richting als muzikale inspirator heeft vorm kunnen geven. Sara is een muziekdocent in hart en nieren en verkent met liefde al haar eigen muzikale mogelijkheden én die van anderen.
Vanuit haar pedagogische kwaliteiten zet zij haar muzikale passie in als middel om onder andere jonge zangers te inspireren. Daarbij straalt Sara rust en kunde uit.

Ze is een natuurlijk leider en een zeer actieve en sociale student. Ze is enorm betrokken bij de opleiding. Dit uit ze onder andere door actief te zijn in de opleidingscommissie van de opleiding en als studentlid van de IMR. Maar ook taken zoals het organiseren van concerten pakt Sara vol enthousiasme op. Sara geniet van het samenwerken met studenten, docenten en het werkveld. Ook tijdens haar studie had zij al de nodige werkgevers waar ze als muziekdocent aan de slag ging.

Sara is een dame met een doel, zij is in staat om dit doel vanuit leiderschap te vertalen naar de praktijk. Tel dat op bij haar muzikale en pedagogische kwaliteiten en dan heb je echt alles in huis om inspirerende muzikale leerervaringen te creëren voor een diversiteit aan doelgroepen in muziekeducatieve contexten.

Presentatie genomineerden
Op 12 april presenteerden de elf genomineerde studenten van Fontys Academy of the Arts zich aan de vakjury. Hiermee is de editie 2023 begonnen die op 29 juni eindigt met de prijsuitreiking; twee studenten winnen dan een geldbedrag van 10.000 euro.

Vanaf het moment dat studenten genomineerd worden gaan ze een heel traject in tot aan de uitreiking. Zo krijgen ze presentatietrainingen, hebben ze interviews met de vakjury, komen ze meer en meer in contact met het werkveld en werken ze met elkaar aan een performance die te zien is tijdens de prijsuitreiking op 29 juni in Schouwburg Tilburg;  deze uitreiking is voor iedereen gratis toegankelijk en tickets voor deze avond reserveer je hier!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief