Dit is er te doen in mei!

26 april 2024
Dit is er te doen in mei!
Foto: Noor van Gestel
Categorie: Danshuis, Factorium, MusicAllFactory, Muziekhuis, Onderwijs, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Agenda

De maand mei breekt aan, de maand van bevrijdingsdag, de eerste eindexamens en onze eindvoorstellingen. Om jullie op gang te helpen, beginnen we deze maand met een open jamsessie van de 'Jamfactory'. Kom op 15 mei spelen tot je erbij neervalt en laat je inspireren door andere muzikanten. De entree is gratis en iedereen is welkom! Vervolgens gaan we door naar 17 & 18 mei, want dan is het alweer tijd voor de jaarlijkse showcase van Dancenation. Tijdens hun eindvoorstelling 'Dance of the Gaia' zal de pracht van de aarde gevierd worden in verschillende opvoeringen en diverse stijlen. Er zijn nog tickets beschikbaar, dus wees er snel bij.

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van jouw danskunsten? Dan is het 'IN-CLUE Masterclass Program' misschien iets voor jou. Breng een middag door met nationale toppers die ook op internationaal niveau hebben gepresteerd. We beginnen op zondag 19 mei om 16:00 uur.

Op zoek naar een voorstelling die meer aansluit bij theater? Die hebben we! Op 25 mei is de eindvoorstelling van onze volwassen theatercursisten. Humor, spanning, beweging, taal en kwetsbaarheid komen samen in een meeslepende voorstelling van 2 uur, voor slechts een tientje!

Voor onze jonge cultuurmakers is er de 'Boekmuziekjes sing-in'. De ideale les en activiteit voor de hele familie. Een uur lang luisteren, zingen, muziek maken en bewegen. Neem opa, oma, papa en mama mee van de bank af! We beginnen op 26 mei om 9:15 uur. Wil je daarnaast zien waar ons jonge talent mee bezig is geweest? Scoor dan nu je ticket voor de eindvoorstelling 'De markies van carabas' van 'Musical4U Kids'. Bekijk het schouwspel waarin kinderen spelen, zingen, dansen en schitteren, en dat allemaal voor maar €3,50.

Om de maand goed af te sluiten, zal 'Social Grooves' alle hiphopartiesten uit Tilburg en omstreken verzamelen voor weer een knallende (GRATIS) editie. Opkomende producers, DJ's en beatmakers laten zien wat ze in huis hebben in de foyer van Factorium. Check het op 29 mei! Als kers op de taart eindigen we deze maand met de voorstelling 'A wacky wacky world' van theatergroep 'TOF' (Toneel of fietsen), de theatergroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit wordt een bijzondere voorstelling, want na 36 jaar dragen de docenten van TOF het stokje over. Bij zijn is meemaken! Tickets voor kunstkaarthouders zijn voor deze show gratis.

Genoeg te doen en te beleven dus! Mis het niet.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief