De online muziekwedstrijd komt er weer aan!

13 juni 2023
De online muziekwedstrijd komt er weer aan!
Categorie: Factorium, Muziekhuis

De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar komt er weer aan! Of je nu een muziekinstrument bespeelt of zingt, alleen of samen met vrienden. Iedereen die plezier heeft in muziek maken, kan meedoen aan De Muziekwedstrijd. Filmpjes kunnen worden ingestuurd tussen 14 augustus en 15 oktober. 

Van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek. En van gamelan en gitaar tot pannen en deksels. Niets is te gek, als er maar muziek in zit. Het maakt daarbij niet uit of een leerling pas net begonnen is of al wat langer les heeft. Meedoen is altijd een leuke en leerzame ervaring. Tip: een einduitvoering, afsluitend concert of zomeroptreden is een handig moment om op een gemakkelijke en laagdrempelige manier een filmpje op te nemen.

Categorieën
Jonge muzikanten kunnen meedoen in 3 categorieën:

  • Categorie 1 (4 t/m 8 jaar)
    Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 2 (9 t/m 12 jaar)
    Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 3 (4 t/m 12 jaar)
    Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen & Jury
Tijdens De Muziekwedstrijd‚ÄĮregent het prijzen. Niet alleen de allerbeste inzendingen worden beloond. Zo bestaan er speciale prijzen voor beginnende muzikanten, voor de meest originele inzendingen en het meest muzikale spel. Ook zijn er aanmoedigingsprijzen te winnen. Alle inzendingen worden bekeken door een professionele jury en iedereen ontvangt persoonlijke feedback. Bekijk hier een overzicht van alle prijzen.

De Muziekdag
Op zondag 26 november wordt De Muziekwedstrijd afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is een dag vol met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars, (korte) jurygesprekjes en natuurlijk de officiële prijsuitreiking. Meer informatie hierover volgt na de zomervakantie.

Filmpje insturen
Tussen 14 augustus en 15 oktober kunnen leerlingen een filmpje uploaden via de site of web-app van de wedstrijd, dus zet deze data alvast in je agenda. Het filmpje mag maximaal 4 minuten duren. Er mogen meerdere filmpjes (inzendingen) ingestuurd worden per deelnemer, met een maximaal aantal van 3 inzendingen per persoon.

Schrijf de data dus in je agenda en geef je op!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief