De hele wereld mag het weten: POPCORN - Het Festival is terug op 17 maart en 2 juni!

20 februari 2024
De hele wereld mag het weten: POPCORN - Het Festival is terug op 17 maart en 2 juni!
Foto door Koektrommel Studio
Categorie: Factorium, Specialfactory

Na drie heel geslaagde edities van POPCORN – De Solo’s kijken we alweer vooruit naar POPCORN – Het Festival op 17 maart en 2 juni. Dé dagen dat jonge artiesten met een verstandelijke beperking hun ongekende talenten delen met het publiek. Maar dat is niet alles. Tijdens de Festivaldagen volg je gezellige workshops theater, dans en muziek. En wie weet popt jouw talent nog meer op! We maken er een (prikkelarm) feestje van met performances en een live DJ.

Myrthe Blankers is één van de makers van POPCORN. Zij is de bevlogen projectleider en coach van de sterren. Myrthe: “Tijdens POPCORN – Het Festival treden sterren van De Solo’s #1, #2 en #3 nog een keer op. Dat ze op het podium staan te shinen lijkt bijna vanzelfsprekend, maar het gaat niet vanzelf. Neem Björn van Eenaeme; hij liet tijdens De Solo’s #3 een geweldige goochel- en clownsact liet zien. Hij heeft iets magisch. Zijn open, speelse en lieve houding zorgt ervoor dat hij je aandacht meteen trekt. Björn heeft een enorme belevingswereld en dat hebben we gemerkt. Tegelijkertijd was hij ook onzeker. Door samen aan zijn act te werken merkte Björn dat die onzekerheid minder werd en hij zelfverzekerder werd. 

Björn zegt daar zelf het volgende over: “Ja, door mijn coaches heb ik het vertrouwen gekregen om het podium op te gaan. Ik kan niet heel goed teksten leren, maar zij gaven me het vertrouwen dat ik het wel kon. Ik ben er zo trots op dat het gelukt is. Dat is echt een droom die is uitgekomen. In het begin vond ik het spannend, maar daarna ben ik echt losgekomen. Ik doe dit zo graag! Ik wil echt dat de hele wereld weet dat mensen zoals wij hun droom kunnen waarmaken. Kijk, bij voetbal kun je bijna overal in een G-team spelen, voor de kunst is dat toch wat anders. Bij Factorium kan het wel gewoon!”

Dát is vet!
Eén van de andere artiesten die haar performance tijdens POPCORN - Het Festival in maart laat zien, is Ennya Antens. Zij is een jonge dame die van haar autisme geen taboe wil maken.  Met haar krachtige stem en performance vertelt zij haar verhaal en hoopt daarmee bij andere mensen meer begrip  te krijgen voor mensen zoals zij. Want, zoals Ennya het zelf vertelt, bij een blinde kan iedereen zien dat hij of zij een handicap heeft. Bij autisme zie je dat niet. Ennya: “Er zijn steeds meer mensen met autisme, dus de hoogste tijd om er nog meer aandacht voor te vragen. Mijn solo is mijn verhaal. Heel veel mensen denken bij autisme misschien aan iemand die stil in een hoekje zit. Maar het is veel breder. Zo ben ik zelf iemand die juist gigantisch aanwezig is! Toen ik begon aan POPCORN – De Solo’s #3, barstte ik dan ook van de ideeën door mijn enorme enthousiasme. Oh, dít is leuk en dát is vet!

Mijn coaches hebben me geholpen met schrappen. Maar ook met mijn zang. Hoe ik moest gaan staan om power te hebben en alles er mooi uit te kunnen gooien. Daar heb ik heel veel aan gehad. Los daarvan was het altijd gezellig!” Myrthe is het helemaal met haar eens: “Ennya heeft een prachtige stem. Ze is een krachtige jonge vrouw en een hele harde en precieze werker met veel humor. Het maakt ons niet uit wat iemand heeft, het gaat erom dat we talent tot uiting laten komen. En dat doen we door de goede matches te maken tussen de coaches en de sterren. We maken het passend. En dat is magisch om te doen!”

Programma Popcorn – Het Festival 17 maart
13.00 - 13.15 uur: Spectaculaire opening
13.15 - 14.00 uur: Try-out Theatergroep Andere Koek
14.00 - 15.00 uur: Workshop clownerie, zang en dans
15.00 - 15.15 uur: Pauze
15.15 - 16.30 uur: POPCORN - De Solo's Show
16.30 - 17.30 uur: Afterparty met DJ Robert Juan

Meer informatie en tickets

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief