Cursus Meisner Acteermethode Theaterhuis start vanaf 27 mei

19 maart 2024
Cursus Meisner Acteermethode Theaterhuis start vanaf 27 mei
Docent cursus: Belinda van Doorn
Categorie: Factorium, Theaterhuis

De Meisner-acteermethode is ontwikkeld door Sanford Meisner. Meisner laat de acteur op authentieke en emotionele wijze reageren op de ander waardoor acteren meer (en anders) wordt dan ‘doen alsof'.

Tijdens deze training leer je om absoluut in het 'nu' te staan en om van moment op moment te reageren op je medespelers. Door écht te luisteren en te kijken kom je tot authentieke reacties; spontaan en emotioneel.

Al werkende ontdek je dat de Meisner herhalingstechnieken en improvisaties je je eigen emotionele bereik vergroot en verfijnt. De techniek helpt je om dieper in de personages te duiken en deze levendiger te spelen. 

Inhoud van de lessen:
Repetitie oefening, onafhankelijke activiteit, klop aan de deur, scenewerk. Dit zegt je nu misschien nog niks, maar als je dit hebt geprobeerd wil je niet anders meer!

Waar: Factorium Cultuurmakers (Hoofdgebouw), Koningsplein 11A
Wanneer: vanaf 27 mei 2024 op maandag (6 weken), 20.00 - 22.00 uur
Wie: alle spelniveaus
Docent: Belinda van Doorn
Prijs: €120,-

Over Belinda van Doorn
Belinda van Doorn is al 28 jaar regisseur, theaterdocent en acteercoach en heeft zich gespecialiseerd in de Meisner Acteermethode. Ze trainde bij Anna UitdeHaag en Barbara Marchant (William Esper Studio NYC) en rondde in 2017 de drie jarige Meisner Toneelacademie van Paul Dekker af.  Inmiddels heeft zij haar eigen Meisner Studio Playhouse Studio te Tilburg. Factorium is blij en trots dat Belinda haar kennis en skills bij ons Theaterhuis komt inzetten.

INSCHRIJVEN CURSUS

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief