Concert en presentatie van het boek: “3 Mythen”

15 september 2022
Concert en presentatie van het boek: “3 Mythen”
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Op zondag 2 oktober 15.00 vindt het concert en boekpresentatie plaats van '3 Mythen' in het Factorium theater. Kunstenares Annette Paulsen werkte hiervoor samen met componiste en pianiste Gabriele Paulsen. Het boek is handgedrukt en natuurlijk gesigneerd en wel te koop deze middag. 

Alles vindt plaats in samenwerking met docenten en studenten van Factorium, die met de composities meespelen en ook ander werk ten gehore zullen brengen dat aansluit op het thema 'Water'. Zowel de composities als het boek beleven deze middg hun première. De presentatie start om 15.00 in het Factorium theater en de entree is gratis. 

Artiesten
Gabriele Paulsen (compositie), Annette Paulsen (beeld) en optredens van o.a. Cobi Bol (percussie), Steven van Gool (piano), Mimi Akkermans (dwarsfluit) & Michiel de Voogd (zang).

3 mythen

• Undine: De waternimf Undine dient al honderden jaren als inspiratiebron voor kunstenaars. Ze belichaamt het element water en betoverd met haar gezang.

• Kleine Brise: In de roman van de Duitse schrijver Hans Leip staat klein briesje niet voor een aangenaam lichte wind, maar is het de heimelijke bijnaam voor een ongewoon meisje. Dit liefdesverhaal zeilt tussen Hamburg en Oevelgöne. Het gaat over verlangen en reislust in de lentezon, onderbroken door regenbuien, windvlagen en smokkeltransacties.

• Kelpies: In de Keltische mythologie wordt deze Schotse watergeest beschreven als een krachtig paard. Zijn uiterlijk veranderd van magische aantrekkingskracht in dodelijke dreiging. Het verhaal wordt gekenmerkt door mysterie, verleiding en gevaar.

meer info

thumbnail_3-mythen-studies.jpg

Kunst: Annette Paulsen

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief