Challenge voor de Europese dag van de Muziek

14 maart 2023
Challenge voor de Europese dag van de Muziek
Bron: Gehrels Muziekeducatie
Categorie: Factorium, Muziekhuis, Onderwijs

Ter gelegenheid van de Europese dag van muziek op school (European Day of Music in Schools, EuDaMuS) op 15 maart, roepen  Gehrels Muziekeducatie, VLS, en Méér Muziek in De Klas alle muziekdocenten op om een collega uit te dagen. Ga jij de uitdaging aan?

De komende weken zullen er online creatieve video’s verschijnen van muziekdocenten door het hele land, die met hun leerlingen een korte, mooie, grappige, slimme en vooral enthousiaste video hebben gemaakt. Zij posten deze video met de hashtag #eudayofmusic op social media en nomineren een collega hetzelfde te doen. 

Doe jij ook mee?
Doe mee en daag jouw collega’s uit op Instagram, Facebook, Tiktok of andere kanalen. Of het nu gaat om zingen, spelen of een andere originele muzikale video, laat je creativiteit de vrije loop! 

De challenge:

  1. Maak een muzikale video van jou en je leerlingen. De lengte en inhoud van deze video is aan jou.
  2. Tag een andere muziekdocent-collega en maak in je bijbehorende tekst duidelijk wat de bedoeling is door deze challenge erbij te plakken.
  3. Deel je video online op zoveel mogelijk kanalen met de hashtag #eudayofmusic

Met deze challenge help je mee met het creëren van bewustzijn over het belang van goed muziekonderwijs en het verbinden van muziekdocenten door heel Nederland en misschien wel door heel Europa! 

Ter inspiratie vind je op deze website voorbeeldopdrachten die je kunt gebruiken voor het primair onderwijs. Er zijn ook voorbeelden van challenges voor het vo, afkomstig uit 'Tijd voor maken' die je kunt gebruiken. 

* Er zit geen deadline op deze challenge dus je kunt meedoen wanneer je wilt!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief