This is good for you.. Terugblik Minisymposium MuziekMatch 18 mei 2022

20 mei 2022
This is good for you.. Terugblik Minisymposium MuziekMatch 18 mei 2022
Categorie: Onderwijs

Op woensdag 18 mei 2022 vond de eerste workshop bijeenkomst plaats voor muziekdocenten uit het basisonderwijs. Georganiseerd door Muziekmatch op OBS Koolhoven.

Er waren van 6 verschillende scholen muziekvakspecialisten aanwezig.
Met dit minisymposium hebben we een eerste opstap gemaakt naar een platform voor muziekvakspecialisten voor scholing en kennisuitwisseling.

De opbrengst van deze dag werd als zeer waardevol ervaren. Er is een What’s App groep aangemaakt waarin leerkrachten elkaar kunnen ondersteunen, en deze groep wil gaan samenkomen in een intervisiegroep. Factorium gaat deze intervisie faciliteren en inhoudelijk ondersteunen.

Terugblik!
Om 15.45 uur druppelen de docenten binnen waarbij er meteen een fijne sfeer ontstond.
Om 16.00 uur werd de middag geopend met een korte workshop gegeven door Suzanne Kratsborn (docent Fontys PABO Tilburg).  Suzanne gebruikte de rap “This is good for you” en werkvormen uit Vocal Leadership Move and Grove. Er werd enthousiast meegedaan door iedereen.

Na deze voorstel ronde nam Marijke Kools (zangpedagoge en ademtherapeute) het stokje over met een workshop over stemgebruik in de muziekles. Marijke heeft aan de hand van oefeningen de docenten laten ervaren hoe je het beste gebruik kan maken van je stem middels adem techniek en houding om deze niet te overbelasten. Voor de docenten een heel nuttige workshop met bruikbare tips.

De laatste workshop werd verzorgd door Wim Glorius (vakdocent Schoolmuziek). Wim had een aantal instrumenten meegenomen en voorbeelden laten ervaren hoe je hier het beste gebruik van kunt maken tijdens een muziekles. Er ontstond meteen een leerzame wisselwerking tussen de docenten.
Er was alle ruimte om ervaringen met elkaar te delen waardoor het een hele leerzame en vruchtbare middag is geweest. Vooral de ontmoeting met elkaar en het delen van ervaringen werden zeer gewaardeerd. 
De behoefte om elkaar vaker te treffen was aanwezig bij alle deelnemers. Via de nieuwe groepsapp wordt er in iedere geval contact met elkaar gehouden. 
Na nog even napraten ging iedereen met een voldaan gevoel weer naar huis! 

Aansluiten bij de MuziekMatch... 
Geef jij ook muziekles in het basisonderwijs en ben je nieuwsgierig naar de volgende bijeenkomst of mogelijkheden om aan te sluiten? Stuur een mailtje naar muziekmatch@factorium.nl

LEES HIER MEER OVER DE MUZIEKMATCH

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief