Interviews met bekende musicalartiesten in het Factoriumtheater

15 februari 2022
Interviews met bekende musicalartiesten in het Factoriumtheater
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Wie zijn de grote Nederlandse musicalartiesten achter de schermen? Aan de hand van een gepersonaliseerde borrelplank gaat de 21-jarige Ramon Andriessen in gesprek met vijf verschillende musicalsterren.  

Voor je minor een eigen project te bedenken, die luxe heeft Ramon als student muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. “Ik ben ontzettend fan van presenteren, maar ik merkte dat interviewen soms nog lastig is", begint hij. “Dat is een vak dat we niet op onze opleiding krijgen, dus ik wilde daar graag wat bedrevener in worden.” Vandaar dat hij bedacht om voor zichzelf een interviewminor te organiseren.  


Borrelen 
Dat beter leren interviewen wil hij gaan leren aan de hand van persoonlijke interviews met Nederlandse musicalartiesten. Denk hierbij aan Ellen Evers, Suzan Seegers, Jeroen C. Molenaar en Pia Douwes. Maar hoe doe je dat? Ramon komt uit het Gooi, dat bekend staat om zijn rijkelijk gevulde borrelplanken, dus borrelen is hem met de paplepel ingegoten. ,,Daarom wil ik de artiesten interviewen aan de hand van een borrelplank, dat vind ik iets heel persoonlijks.” Verder vraagt hij ze naar hun jeugd, relaties en de toekomst. 

Deze interviews worden opgenomen in het theater van Factorium en vervolgens uitgezonden op deze website. “Het moet een beetje zijn zoals Linda's Wintermaand, dus wil ik het theater huiselijk aankleden en een beetje gezellig maken.” Maar waarom bij Factorium? “Het is een hele fijne plek voor mij. Ik heb niet op de MAF gezeten en ook nooit lessen gevolgd, maar vanaf het eerste moment dat je binnenkomt als buitenstaander voel je je welkom.” Hij komt vaak bij Factorium over de vloer om te dansen en de open sfeer is hem opgevallen. “Iedereen is heel lief en altijd bereid je te helpen.” 


Jong talent moet de kans krijgen 
Hoofd MusicAllFactory Anne-Marijn Smulders: “Ik vind dat je jong talent de kans moet geven om te ontwikkelen in de gebieden waarin zij zich willen ontwikkelen.” Ze vindt het heel interessant als studenten zelf met zo’n vraag komen. “Dan is het een intrinsieke vraag en ik vind dat we daarvoor open moeten staan. Dan kijken we graag naar een mogelijkheid om te faciliteren.” Daarnaast is ze heel benieuwd wat Ramons gasten allemaal zullen vertellen. “Dat is interessante informatie voor onze opleiding. Je moet altijd breder blijven kijken dan dat je al doet.” 


Ramon moet niet alleen leren interviewen, maar moet nu ook alles regelen en organiseren. “Dat is zeker een flinke kluif!” Het is niet alleen het contacteren van de artiesten, maar ook om te kijken of de zaal vrij is en of de cameravrouw wel beschikbaar is. “Ik heb me er echt op verkeken, ik heb veel respect voor de mensen die dit normaal gesproken doen.” 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief