Audities voor muziekreis naar Amerika en masterclass producer Chris Henderson

10 februari 2022
Audities voor muziekreis naar Amerika en masterclass producer Chris Henderson
Categorie: Factorium, Urbanhouse

Epitome Entertainment organiseert op 23 februari audities voor een muziekreis naar Amerika én een masterclass van Grammy Award-winnend songwriter en producer: Chris Henderson. En dat allemaal bij Factorium! 


Ga op writerscamp, werk met Grammy-winnende producers aan nieuwe muziek en ontmoet scouts van verschillende grote platenlabels. Epitome Entertainment is op zoek naar nieuw talent dat internationaal kan meedoen. Dit is voor zangers, rappers én producers. Normaal gesproken worden de audities gehouden in Amsterdam, Rotterdam en op de Tilburgse Rockackademie, maar nu zullen ze voor het eerst voor iedereen toegankelijk zijn. “Ik heb begrepen dat er veel gaande is in de Tilburgse urbanwereld en daarom vond ik dat de rest van Brabant ook de kans moet krijgen om nieuwe kennis op te doen", vertelt directeur Henca Maduro. 


Een grote kans 
“Die exchange is echt een grote kans. Je doet niet alleen auditie voor Chris Henderson, maar als je geselecteerd wordt vliegen wij jou naar Amerika voor een writerscamp in Atlanta.” Dat doet de winnaar samen met zes tot acht andere winnaars uit andere landen. Er zullen audities worden gehouden in Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Parijs, Atlanta, Houston en Curaçao. Eén van de eerdere deelnemers is Nicole Bus, die vervolgens tekende bij het platenlabel van Jay Z. en een nummer 1-hit scoorde in de Amerikaanse R&B billboard charts.  

 
“Mensen mogen gewoon doen wat ze willen doen. Of ze nou een eigen liedje zingen of een cover. Zolang hun stem daar maar het beste uitkomt.” Rappers moeten daarentegen wél hun eigen materiaal gebruiken. Ook als je pop zingt, mag je gewoon meedoen met de audities. “We zoeken mensen die goed bij elkaar passen qua stemmen.” Want in Amerika is het de bedoeling dat alle winnaars samen een anthem maken dat officieel gereleased wordt. Vervolgens laten de talenten zien wat ze kunnen op het New Skool Rules Festival in oktober. 


Masterclass 
Naast de audities wordt er een masterclass georganiseerd. Deze wordt gegeven door Chris Henderson. In een carrière van 17 jaar heeft deze drievoudige ASCAP Award-ontvanger gewerkt aan verschillende goud-, platina- en multiplatina-projecten voor onder meer R. Kelly, Trey Songz, G. Unit (50 Cent), Mya en nog veel meer. In de masterclass zal hij het hebben over bepaalde technieken die je helpen een betere vocal performance neer te zetten in de studio. Daarnaast is het mogelijk je eigen demo te laten horen en daar feedback op te krijgen. 


Meedoen aan de audities en de masterclass is gratis. “We zitten in een hele vervelende periode voor creators en willen alles nu zo dicht mogelijk bij de mens brengen. Budget mag daarbij geen issue zijn”, licht Maduro toe.  

Audities zijn van 17:00 tot 19:00 en de masterclass van 19:30 tot 21:00 


Klinkt jou dat als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor de audities en/of masterclass via deze link

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief